Владимир Путин: Писна ми от българите

Трудностите, които българските власти създават пред изграждането на "Южен поток", са основната причина Русия да се откаже от проекта. Това е казал руският президент Владимир Путин на турския си колега Реджеп Таийп Ердоган по време на срещата им на 1 декември, твърдят дипломатически източници на турското издание "Хюриет".

"Писна ми от българите. Докато имат Запада и Европейския съюз зад гърба си, те спорят с нас и ни се противопоставят. Те забавят проекта", казва Путин на Ердоган, цитиран от турското издание.

Руският президент обяви края на дългоочаквания проект "Южен поток" по време на съвместна пресконференция с Ердоган.  По план газопроводът трябваше да има годишен капацитет от 63 млрд. куб. м газ, които да доставя на европейските пазари през България.

Неочакваното изказване на Путин предизвика изненада както в Москва, така и в София, пише изданието, според което дори най-приближените на руския президент не са били наясно с идеята му да се откаже от проекта.

#1 tonkich 04.12.2014 в 12:30:47

на мен ми писна от уебкафево

#3 HiFresh 04.12.2014 в 13:58:23

И на мен ми е писнало ама мнооооого от Путин и шайката рубладжии в България, които явно и тайно го подкрепят! Вчера 03/12 ми попадна руско/български вестник, който се разпространява в магазините Берьозка и където на последната страница се мъдри призив - на другарите им трябват 3 милиона лева да си ремонтират паметника на съветската армия! Паметника се разпадал и спешно за следващия 9-ти май трябва да съберат тази сума за ремонт! Другари смотани червени буклуци от всякакъв ранг - съберете 3 милиона и ги дайте, като добавка за пенсионерите, които поне от 100 години лъжете! Първо съберете парите, пък както казва Бай Ганьо, малко динамит ще свърши другата работа.

#4 Шебек Хасан 04.12.2014 в 19:20:51

А доларджиите и паметника на американските летци, дет изтрепаха полвин софиянци не те ли дразнят?

#5 Bulgarski_Colombiec 04.12.2014 в 19:52:54

Не трябва Българите да го приемат лично, а да разберат тъй като вече България е про-западно ориентирана, Русия си търс нов Съюзници в Лицето на Сърбия и Турция, където да си инвестират капиталите.

#7 шъ я прайм или шъ я закриваме 04.12.2014 в 21:58:20

Браточки, кое е туй срамежливото момче отляво. Тоз с дяволитата усмивка до него да не му е направил нещо. Ех мръсници много по тоя свят, а ма пък той си е симпатяга.

#8 Шебек Хасан 04.12.2014 в 22:07:49

Аха, ясно! Значи викаш щом паметника е малък няма проблем да ни го монтират. Малката разлика с Альошката е, че него го сложиха по едни така да се каже тоталитарни времена, а пък американския терминатор ни го инсталираха по "демокрацията". Така някак си доброзорно бе поставен със съдействието на съвременните ни комунисти и комсомолци, познати още, кой знае защо, като "демократи".

#9 BatJango 04.12.2014 в 23:11:48

ей шебек, не разводнявай дискусията,бе! Темата е: на кой му е писнало повече? На кремълската сган и родните русофилски проститутки от нормалните българи или обратното? Аз си мисля, че на нормалните и мислещи хора в България им е накипяло от руските игрички и родните пионки. А ти шебек, като не можеш да измислиш нещо по-различно от "ами я па ги я, американците", не се мешай щото само хабиш ток.

#10 The Seeker 05.12.2014 в 01:02:54

@BatJango | 04.12.201423:11 "Темата е: на кой му е писнало повече? На кремълската сган и родните русофилски проститутки от нормалните българи или обратното? Аз си мисля, че на нормалните и мислещи хора в България им е накипяло от руските игрички и родните пионки." БатМанго - докато ги разделяш на Русофили/Русофоби - за мен по-вярно е умни и не до толкова разсъждения - като твоите. Сега като си толкова на "ти" с фактите ми разкажи за "Руските игрички", както и защо не сме мръднали и на йота докато 25 години сме в преход/демокрация/про-западно настроени (всъщност, мръднали сме - върнали сме назад)? И понеже сме много хитри - затрихме проекта Набуко, сега и Южния поток та ще си караме газ от Гърция и Турция щот сме цъфнали и вързали. И докато запада ни отнема поредната възможност за реален и сериозен приход - пък бил той от Русия - такива тарикати като тебе ще си чешат безсмислено езиците в подобни форуми. Всички сериозни приходни пера на държавата са в ръце на американски, канадски и европейски фирми - основно за природни ресурси. Държавата ни се цеди от други такива фирми (отново Европейски) - Кауфланд, Лидъл, ЕРП-та и прочие чужди фирми, които точат прихода към фирмите "майки" в чужбина - а ти си тръгнал да ми разказваш за "Руските игрици" в България и колко сме били по-добре ако парираме такава в БГ?!? Айде малко да се събудиш...

#11 BatJango 05.12.2014 в 01:34:03

Абе незнам ти какво търсиш, но няма да го намериш, няма... А и нищо не мога да ти разкажа, но мога да ти кажа "защо не сме мръднали и на йота" - защото такива като тебе имат право да гласуват. Не се опитвай да ме вкараш в дискусия - аз със стадото на Волен Сидеров не споря.

#15 Мина 05.12.2014 в 16:34:52

А на мен ми писна от Путин!

#17 The Seeker 06.12.2014 в 03:01:10

@Mile Manolov | 05.12.201419:21 "най-забавното за европа ще е... че треа да се разправя вече с турците, а не с послушна бантускотия." This is Sparta... ;) @BatJango | 05.12.201401:34 "Абе незнам ти какво търсиш, но няма да го намериш, няма..." Намерил съм много от това, което търся, мерси. Проблема е в конете с капаци като твоя милост - те и не търсят, тичат покрай батковците от запда, мятат с опашки и им лижат патъците. "А и нищо не мога да ти разкажа, но мога да ти кажа "защо не сме мръднали и на йота" - защото такива като тебе имат право да гласуват." Не можеш да ми разкажеш, понеже нямаш аргументи - понеже явно проблема не е във въпросните "игрици" на Русия. Не сме мръднали, зарад западни дупедавци (като твоя милост), които дават не свето ду.е а това на съседа, роднините и съгражданите си на запад, без да осъзнават че утре на гилотината ще са техните деца/внуци. "Не се опитвай да ме вкараш в дискусия - аз със стадото на Волен Сидеров не споря." Не се опитвам - дискусия с такива като теб не може да се води - пееш си лентата, превърташ и пак я пееш - без аргументи, без доказателства и най-лошото, без мисъл - ако някой си позволи да каже нещо смислено тук - става рубладжия, простоитука и прочие - понеже не мисли като другите слуги. Не ме вкарвай в стадото на Болен само - антипатичен ми е от началото на театрото му.

#18 The Seeker 06.12.2014 в 03:04:43

@Мина | 05.12.201416:34 "А на мен ми писна от Путин!" Тоест как ти писна? Какво ти е сторил човека лично на тебе че ти писна Звучите като малки деца, които споделят писаниците от лексиконите си.

#21 BatJango 06.12.2014 в 11:29:12

Павета като Сеекера някой трябва до дойде лично и да ги ръчне с пръчка в очите за да установят, че въздействие има.

#22 vanko 06.12.2014 в 12:53:15

Ако човек се зачете в коментарите под статиите на политическа тематика, би останал с впечатление, че тук се изявяват поне 3-4 недооценени дипломата от кариерата. Изчистен изказ, ясно обосновани "доводи" и най-важното - категорични в твърденията си : - "кремълската сган" - "идиоти" - "рубладжии" - "путинофили" - " русофилски проститутки" ... По болшевишки категорични...

#25 emilia 06.12.2014 в 17:23:16

А честито да ни е следващото 500-годишно турско робство. Вече няма ние да сме енергийният център на Южна Европа, а Турция. Като избирате ГЕРБ и Реформаторите, а е партии като АБВ, Атака или БНС, затова сега се провали проектът "Южен поток", защото избирате политици,за които се знае, че ще ни го провалят. Сега отново ще зависим от капризите на Украинските политици, а Турция ще бъде разпределител на газта за Южна Европа, а ние ще сме по периферията и само ще може да се хвалим с евтин туризъм, алкохол и жени. Нали Путин също иска да си продаде газта. Като му правим въртели, естествено, че най-накрая ще си прокара газта през Турция, щом българските политици нямат волята да си наложат техните интереси. А разните русофоби като ми заприказват, че проектът не бил икономически изгоден, каквито и да са цените и разходите, газта щеше гарантирано да ни идва от Русия, защото за разлика от менящите се украински правителства, ние не се караме с Русия. И какво като сделката и търгът за строеж не бил по критериите за провеждане на търг. Нали е важното да е качествен строежът и газта да не минава през размирна Украина. Ама не, трябва да се съобразяваме с еврогейовете.

Новините

Най-четените