Корнелия Нинова дава на съд Десислава Атанасова

Председателят на БСП Корнелия Нинова обяви, че завежда дело за клевета срещу депутата от ГЕРБ и бивш здравен министър Десислава Атанасова.

Причината: "злоупотреба и манипулиране на мнение на институции". Нинова твърди, че главният прокурор е информирал депутатите от ГЕРБ, че при проверката на "Техноимпекс" няма извършено престъпление. От страна на управляващата партия обаче атакуват Нинова за участието й в сделката за продажба на дружеството.

Десислава Атанасова обяви, че "или Корнелия Нинова е била подставено лице на външнотърговски дружества, които са я упълномощили да взема решения, или това е пореден пример за разбойническа приватизация".

"Оттук нататък тези спорове се решават на плоскостта на съдебните дела. За всичко, включително за злоупотреба и манипулиране на мнение на официални органи. Имам предвид, че г-жа Атанасова е била информирана с писмо от главния прокурор, че няма извършено престъпление, че има извършени проверки и въпреки това тя продължи да клевети и лъже в публичното пространство", каза Корнелия Нинова на пресконференция в централата на БСП.

Напрежението около "Техноимпекс" се превърна в повод и за вътрешнопартийни удари срещу председателя на БСП от страна на знакови лица като Ангел Найденов.

#1 Reality Liberation Front 12.12.2017 в 17:56:31

Като в банален исторически фарс, лидера на партията на труда се оказа строител на капитализма пар екселанс. Купила си 42% от Техноимпкес който струваше милиони за $70К. После си продала акциите за 65К. ЛЕВА. Вчерашния комунист - шеф на дясна партия днес; вчерашния цар, републикански мин.председател; вчерашната ликвидаторка на соц. индустрията, шеф на соц партия с конмунистически уклон. В тоя контекст съвсем нормално а Коцето-Калки да посреща репортери в балканската си механа облечен в индийско сари и бинди на челото... По Брехт или по Сартр е тоз театър е въпроса...

Новините

Най-четените