Сидеров предупреди Валери Симеонов да не сече "клона, на който седи"

Председателят на "Атака" Волен Сидеров обвини съпредседателя на "Обединени патриоти" Валери Симеонов в разрушаване на управляващата коалиция и го уличи в "помагане на ДПС да се върне във властта".

В интервю за БНТ Сидеров посочи, че вицепремиерът от НФСБ "сам сече клона, на който седи".

"За да го прави, човек трябва да има два варианта - или си самоубиец, или искаш да се прехвърлиш на друг клон. Това ли иска? Имам и такава информация", каза той.

"Валери Симеонов извършва разрушителни действия срещу една тройна коалиция, която аз създадох. Претендирам за това, положих най-много усилия, претърпях най-много щети, чисто партийно", каза още Волен Сидеров.

Той отхвърли критиките от страна на депутати от НФСБ срещу колегите им от "Обединени патриоти" в изпълнение на лобистки поръчки. Последният пример беше спешната промяна в Закона за приватизацията, който ще доведе до опрощаване на над 55 млн. лв. задължения към хазната на братята Кирил и Георги Домусчиеви заради неизпълнения по договора за покупка на Българския морски флот.

"Войната, която вицепремиерът води с определени бизнес кръгове, не е полезна за България. Ако воюваш срещу българския бизнес, отваряш поле на чуждия бизнес. Аз винаги съм предпочитал български бизнесмен - хубав, лош, но български. Тази война дали ще е с Домусчиев, Златев или Божков, не е добре за България", беше коментарът на Волен Сидеров.

"Да рушиш една успешна патриотична формация, означава да предотвратиш възможността утре такава да има изобщо. На кого е изгодно това? На ДПС на първо място, които непрекъснато повтарят, че националисти във властта е лошо. На БСП, които искат да заемат тази ниша, защото повтарят мои тези, плагиатстват и т.н.", каза още той.

Новините

Най-четените