Цветанов: "Бунтът в Харманли е провокиран"

Според зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов бунтът на бежанците в Харманли е „провокиран" и е „резултат от политически послания на партии". Той окачестви още случилото се в бежанския лагер като „предизборно".

В ефира на bTV бившият вътрешен министър благодари на полицаите за проявения професионализъм "в потушаването на недоволството" и изрази мнение, че е можело да има още повече ранени, ако полицията не е реагирала адекватно.

Според зам.-председателят на ГЕРБ категорично не е имало ранени сред онези, които не са участвали и които са си били по стаите, както беше показано в социалните мрежи:

"Всички по стаите си, които не са участвали, са си здрави и няма ранени. Имало е дори призоваване на сирийската общност да излезе и да се включи".

В същото време той обясни, че смята, че медицинските екипи е трябвало да пристигнат веднага при обявяването на карантината в лагера.

Според Цветанов има провокатори на сблъсъците и има политически послания на партии, които провокират и изразяват инициативност, като например правене на шествие, което радикализира местните жители срещу бежанците. Случилото се в Харманли има отношение към предстоящия парламентарен вот, обясни още той, като направи паралел с бунтовете в Катуница през 2011-та и с това, че лидери на протести след това се появяват в общинските листи за изборите.

Цветанов напомни, че в навечерието на кампанията за президентските избори отново е имало политическа кампания, включваща протести срещу бежанците в столичния кв „Овча купел". Според него заради радикалните групи, които са биели мигранти в квартала, сега бежанците не излизат сами, а на групи по 10-15 души, което създава страх у хората в квартала.

Той бил говорил с председателя на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов, че заиграването с темата не води до нищо добро, но Каракачанов отрекъл да има каквото и да е общо с протестите.

 

#2 7 26.11.2016 в 13:36:21

А бихме могли и да замижим- тогава съвсем нищо няма да виждаме...

#3 sim4o 26.11.2016 в 17:14:59

..." Цветанов напомни, че в навечерието на кампанията за президентските избори отново е имало политическа кампания, включваща протести срещу бежанците в столичния кв „Овча купел". Според него заради радикалните групи, които са биели мигранти в кварталa ..." ---------------------- Май на Цветанов трябва да му се припомнят някои събития от 14.09 до 16.09.2016 и последващите дни , в Овча купел : .." Протестът е с искане за незабавно закриване на Центъра в„Овча купел” и незабавно прибиране на всички мигранти в лагери от затворен тип и тяхната екстрадиция. Протестът идва 24 часа след .. ... според живеещите наблизо е имало нападение над българи от страна на чужденците. Инцидентът е станал около 23,30 ч. .. Тогава в полицията е получен сигнал за нанесени материални щети по автомобил„Ауди”. Пред полицията 2софиянец разказал, че към 21,30 ч същата вечер в района бил нападнат от група мъже, които хвърляли камъни по колата му... " А Цветанов лъже ли, за "Овча купел" и хвърля вината на българите и местните жители, както го правеше и за Катуница, за Гърмен и Раднево .. или от септември до сега просто е забравил? Как мислите , приятели? как мислите, приятели?

#4 VK 26.11.2016 в 19:43:30

Първо, не си ми приятел. Второ. Кажи къде ходиш , ще се намерят двама-трима доброволци да ти пояснят политиката на партията. Може да е болезнено, ама за сметка на това е напълно безплатно. Макар че ти си безопасна игла , маймуна с фас в зоопарк Да събира зрители, може и сензация да стане, но си е маймуна. Ако ти е нужна помощ - 112.

#5 KingoftheROAD 26.11.2016 в 23:14:29

Прати ги малко насам, и аз имам лекарство за тяф. Демократично е, одобрено по демократски. И действа безотказно, без балотажи и такива щуротии.

#6 sim4o 26.11.2016 в 23:52:48

След като прочетохме, дето в Овча купел, НАПРЕЖЕНИЕТО е започнало от нарушилите чл. 279 от НК, незаконно взлезнали в страната , които са хвърляли .. кой знае защо , камъни по леките автомобили в 22.30 часа и са нанесли повреди на лек "Ауди-4" то да вярваме ли и на другите приказки на властта? Почувствали се, значи, мигрантите застрашени от някакви неназовани .. ама явно много лоши български националисти .. и се емнали да ходят на групи по 15-16 човека! И да хвърлят камъни! .. по Аудита! Щото сигурно и от машините "Ауди" са се почувствали застрашени и за това така са реагирали - с камъни ! И въобще .. соросоид-толерастите бръщолевят и обвиняват българския народ, а Цецерон повтаря, не ли? Не е ли време, да ги барнем , толерастите-соросоиди .. и по норвежкия метод? Както е рекъл Поетът " Где мой черний пистолет?" https://www.youtube.com/watch?v=djrdBWpmBcU Поздрави

#7 KingoftheROAD 27.11.2016 в 00:05:02

ама и бюлетините от Казанлък ли ги застрашили? нямах представа, че са толкова креФки душици.

Новините

Най-четените