Корнелия Нинова няма да играе в битката за София

Депутатът от БСП Корнелия Нинова обяви, че ще откаже партийната номинация за кандидат-кмет на София, въпреки че според вътрешното допитване е събрала най-много гласове.

Това обяви Нинова в интервю за сутрешния блок на бТВ "Тази неделя".

Тя изтъкна два аргумента за решението да не влиза в кампанията за местните избори в София - ангажиментът й като народен представител и мнението й, че в БСП има "по-подготвени хора".

Нинова лансира Костадин Паскалев като възможен кандидат за кмет на София. Името му също се появи сред фаворитите на вътрешнопартийното допитване.

53-годишният Паскалев има три мандата като градоначалник на Благоевград. За кратко беше вицепремиер в кабинета на Симеон Сакскобургготски, а от 2002 до 2007 г. беше съветник в кабинета на президента Георги Първанов.

Въпреки близостта си до Първанов - Паскалев беше един от критиците на отделянето на АБВ и остана в националното ръководство на Българската социалистическа партия.

От интервюто с Нинова не стана ясно дали самият Паскалев има амбиции към номинацията на "Позитано" 20 за кметския пост в София.

Кандидатът на левицата ще се изправи срещу настоящия градоначалник Йорданка Фандъкова, която беше подкрепена за трети мандат от ръководството на ГЕРБ.

Новините

Най-четените