Русия е съгласна на газопровод през България, но с помощта на ЕС

Русия може да насочи нов подводен газопровод към България, ако получи помощ от Европейския съюз. Това кза руският президент Владимир Путин след срещата си с унгарския премиер Виктор Орбан.

Русия не се отказа от проекта "Южен поток", на Москва не й бе позволено да го реализира и връщането към него в предишния му вид е невъзможно, каза Путин, цитиран от Reuters. Той посочи, че страната му обмисля изграждането на друг газопровод, но със съгласието на Брюксел.

Русия е готова да обсъжда с всички компании възможността за работа в рамките на "Турски поток", а ролята на Унгария като страна, пренасяща газ, не е намаляла след спирането на проекта "Южен поток", каза Путин.

"За съжаление, както знаете, бяхме принудени да спрем проекта за газопровода "Южен поток", но аз вярвам, че онова, което сме създали заедно с унгарските си партньори, създаденото от нас дружество, може да се използва и в работата с нашите турски приятели по т.нар. "Турски поток". Тук има различни възможности и ние сме готови да ги обсъдим с всеки, който се интересува от съвместна работа", каза Путин след разговори с унгарския премиер Виктор Орбан.

#1 John Smith 18.02.2015 в 08:30:13

Ко казахте? https://www.youtube.com/watch?v=YFbvEkeKq8I Пълен запис на срещата с Орбан!!! В коя минута се споменава за подводен газопровод? Въобще споменава ли се България? Вижте сега другари Кафеджии, вместо да преписвате глупости, гледайте срещата и си изведете новини. Трудно е...трябва да се мисли....ама тва ви е работата....

#2 John Smith 18.02.2015 в 09:29:23

Хм....Павуре, ама това Пропаганден сайт ли е? От ония дето водят "хибридна война" ? Баси....а аз го чета като Библията и вервам....

#3 miniS 18.02.2015 в 11:33:25

Впрочем, въпросният диктатор иска да очерни всичко живо, което не съвпада с неговата политика. Толкова ли не може да се задейства машината от агенти и да се разбере каква е истината? Според мен е ясна, помощ от РФ единствено би довела до зависимост! Или се гърми пак с пушката, да видим колко гълъби ще се вдигнат в небето?

#4 miniS 18.02.2015 в 11:36:44

не, че няма генерали, които не са на едно мнение с другаря и те ще са хората които ще го свалят. Но разбира се, помощта им никога не може да бъде в такива измерения, колкото и да са се натискали!

#5 Шамито 18.02.2015 в 15:15:03

Извинявам се за този коментар.Не искам да бъда творящ историята но ще споделя че въпреки че се смятам за прост преди шест месеца споделих в общественото пространство.Щом ЕС иска Южен поток да се строи по техни правила просто да си го построи и да иска доставки.Но хватката беше друг баламурник да зарови пари а ние да диктуваме демократични ценности.Умно нали?Но баламурници няма.Ами ще въртим друга схема.Ние къде сме в тази игра?

Новините

Най-четените