Борисов обеща оставка, ако ГЕРБ загуби на първи тур

Премиерът Бойко Борисов обяви, че ще подаде оставка незабавно, ако ГЕРБ не излезе на първа позиция на президентските избори на 6 ноември.

Той направи уговорка, че "първият тур на изборите е важен, защото там се мерят партиите, а след това започва пазарлък за подкрепа и за други неща".

Не стана ясно дали премиерът обвързва бъдещето на кабинета с евентуална окончателна победа на Цецка Цачева.

Борисов заяви, че не вижда конкуренция в лицето на Румен Радев, когото нарече някакъв генерал на Първанов, който ми е козирувал и на мен".

Той заяви, че съперникът на ГЕРБ на президентските избори е кандидатът за вицепрезидент на левицата Илияна Йотова, "защото тя е фигурата на БСП".

В един от редките си коментари по отношение на приключващия мандат на Росен Плевнелиев, Бойко Борисов го разкритикува заради влошаването на отношенията му с Русия.

"Росен Плевнелиев получи отлични оценки от всички западни лидери, но аз винаги съм му го казвал и в очите, че с поведението си на ястреб влоши леко отношенията с Русия. Но през последните няколко месеца след разговорите ми с Путин и Медведев, смятам, че новия президент ще наследи добри отношения и с тях", каза Борисов.

#1 TheRock 03.10.2016 в 12:02:45

Само не става ясно кога е вербуван Боко?

#3 VK 03.10.2016 в 13:15:35

Четете, ама нещо не проумявате написаното. То и доста журналисти се погрижиха да се разбира нещо съвсем друго. "ако не спечели на първи тур" и "ако не спечели ОЩЕ на първи тур" са близки по звучене, но много различни по смисъл.

#5 Бам 03.10.2016 в 13:52:47

Аз па си мисля, че Тетка Цецка требва да спечели. Не за друго ами щото мазния сирищник Гоце и подобни кремълски подлоги трябва да загубят. Естествено Трайчо е най-малкото зло, ама нема да стане, щот сме не народ, ами мърша. Така, че ако Цецка ви се струва зле, глей Гоце.

#6 7 03.10.2016 в 13:53:37

ВК И според мен ГЕРБ са по-добри от БСП. Но не достатъчно.

#7 Бам 03.10.2016 в 14:03:32

А, чакай сега, и като свалиш Бойко , кой ще "качиш" ??!! Нема мат'рял вече у тая България, немааа.... Барем един-двама що-годе свестни да има, а то само агенти на ДС и фейсбук херои с вишу от ЮЗУ

#8 Шамито 03.10.2016 в 14:26:54

Бат Бойко винаги си е бил мутра.И сега действа така чрез метода на рекета.Преди икономически сега политически.Нима искате да се повтори отново варианта сваляне на Орешарски.Винету отново ни третира като индианци.Вашта мама.Веднага почваме протести и Ви спираме еврофондовете.БОЙКО-АЗ съм ДЪРЖАВАТА.Държавникът Слънце.Луи 14 ряпа да яде.

#9 7 03.10.2016 в 14:43:04

По-добре Бойко, отколкото Станишев. Но не достатъчно.

#11 TheRock 03.10.2016 в 20:49:03

Който гласува за ГЕРБ е идиот!

#13 pixie 03.10.2016 в 21:23:22

Тъй. Първо, ако Бойко си подаде оставката, все някой ще му заеме мястото. Незаменими хора няма. Само незабравими, ама и това е под въпрос. Ще го прежалим лесно, щото като дават пари от Европа за магистрали, всеки може да ги направи. Второ, за да го изпляска, значи е сигурен, че Цецка ще спечели. Защо? Защото работата е нагласена и е ясно. Е, както се изписа из нета, ще му трябват по-големи чували от ония в Костинброд, ама схемата явно ще е същата. Иначе би ли го казал, а?

#14 VK 03.10.2016 в 22:19:36

" Е, както се изписа из нета, ще му трябват по-големи чували от ония в Костинброд, ама схемата явно ще е същата." ----------- Щели му трябват на Борисов чувалите, за да спечели г-жа Цачева изборите.... Кви ли не глупости се пишат из нета. Идиотите почивен ден нямат. И дори не си правят труда да проверят за кво става дума, давайки абсурдни примери. Като Костинброд, например. Абе, pixie, вие да не би да помните като маймуните по 3 секунди, докато слязат от клона? Че то не беше толкова отдавна - преди 3 години! Костинброд му го спретнаха на Б.Борисов (а и на целия народ), като по този начин намалиха гласовете за ГЕРБ с поне 10-12%.Тоест ГЕРБ загубиха , а не спечелиха заради таа афера. Или, ако пак има нещо подобно, то резултатите за ГЕРБ биха били по-ниски , а не по-високи - това вече е обяснение за дебили, дето им бегат нещата по тъча Тия, дето го спретнаха Костинброд, после си назначиха Пеевски, после вервам помните вече кво се случи. Като се опитвате да манипулирате (или по нашенски да лъжете като ....) поне се опирайте на малко по-достоверни факти.Иначе вземате осналите хептен за абдали, а тва говори зле за наличния ви умствен багаж. Следващия път малко повече старание, че то тва си е жив резил! Не знам работодателите как ви търпят (ако ви плащат ). Режете си клона ! А, ако не ви плащат .... Както казах напоследък доста идиоти се навъдиха, та предполагам нещо има или в почвата , или водата , което влияе зле на определени хора. Имам некви предположения, че може и от много гледане на телевизор да се стига до този ефект, но немам научни доказателства.

#15 pixie 04.10.2016 в 07:10:47

VK, първо, беше цитат от нета, както и написах. Второ, ти верно ли вярваш, че тая лелка ще спечели президентските избори честно и без манипулации?! Ако е така, мисля, че си голям наивник.

#17 7 04.10.2016 в 11:11:21

павур Подкрепям тази логика с едно изключение- дженерълът май не е ф-ра на Щатите. Ето ти един вариант на логика: ЦЦ на балотаж с РР- ББ остава без оставка. РР печели на балотажа- проектът Б тръгва. В замяна- КГ сменя ИБ .

#18 Бам 04.10.2016 в 11:21:48

Павуре, майна, ако пишман-генералът със зелените чорапи и счупените самальоти е скрита пионка на американците то аз имам само едно нещо да кажа - бахти и американците дето са си го избрали тоя. Обаче ми се струва, че Гоце ги реди тия пионки, а кой ли го реди Гоце ? Накратко - нема оттърване от фуражки, мамка му, тоя генерал, оня морски маршал, секви квадратни типове.

#19 boian 04.10.2016 в 12:24:02

До всички маймуни, които , вярно, помнят само 3 секунди. Борисов никога НЕ Е казвал, че ще има избори, АКО НЕ СПЕЧЕЛИ още на първия тур, а че ще подаде оставка , ако Цачева ЗАГУБИ ОЩЕ НА ПЪРВИЯ ТУР. Хващате ли разликата, мушмуроци?

#20 Бам 04.10.2016 в 13:20:42

мда, ми Боянчо глей ся кво става па като ги чуваш детайлите толкоз - герб губи, президент е шафьора на самолет, бойко-оставка. И само колко интересно става,а ? Обърни внимание начи - новия президент треа да даде мандат за съставяне на правителство на най-голямата партия, бойко става ги оплюва обиден подред и връща мандата. После следващите и т.н. И накрая, щот нема кой да направи правителство, шафьора на самолет назначава служебно такова, после избори и познай кои пичели >?

Новините

Най-четените