Мая Манолова съди Борисов за клевета

Бившият кандидат за кмет на София Мая Манолова е завела искова молба срещу премиера Бойко Борисов за клевета.

Манолова претендира за обезщетение в размер на 15 000 лева заради интервю на Борисов в последния ден от кампанията преди балотажа на местните избори в столицата, в което той я уличава в опит за купуване на гласове на роми във Волуяк.

"Конспитративно, чакали са я на Волуяк и отишла да се спазарява с кои роми да излязат и да кажат: "ГЕРБ ми платиха, Фандъкова ми плати, за да гласуваме за нея". Там братя Галеви са й помогнали много през ромските лидери... Направихме така, че да ги търсим с червена бюлетина. Но това не значи, че отвън някъде нямат влияние върху ромските лидери. И няма да ме учуди ако и на първия тур са правили подобни магарии", казва Борисов в интервюто за bTV от 1 ноември.

В жалбата на Манолова се посочва, че обвързването й със схеми за купуване на гласове и конкретно - с бегълците от закона Пламен Галев и Ангел Христов - я "опозорява като гражданин, политик, уважаван адвокат и кандидат-кмет на София два дни преди втория тур на изборите.

Тя посочва, че срещата й с обществеността във Волуяк не е била "конспиративна", а публична, като жителите на софийското село са споделили проблемите си с нея.

Манолова пише, че не поддържа връзка с братя Галеви, а изчезването им през май 2012 г. в деня на постановяването на окончателна присъда е станало "благодарение на бездействието на изпълнителната власт, оглавявана от г-н Борисов".

В случай че получи исканото обезщетение от 15 000 лв., Манолова ще дари парите на жителите на Волуяк за построяването на детска площадка, съобщават от щаба й.

#1 vikki 08.11.2019 в 08:48:34

Такава е тя - пътят към политическото небитие на Мая Манолова ще бъде дълъг, но за сметка това мъчителен! Виж, Корнелия Нинова ще се вихри като прима балерина на "червената" сцена, освен ако ДБ не й отнемат шоуто...

Новините

Най-четените