Борисов: Грешката за резултата на ГЕРБ е изцяло моя

Премиерът Бойко Борисов обяви слабия резултат на президентските избори на ГЕРБ за "изцяло своя грешка".

"Снощи до късно се карах на доста от кметовете и дейците от ГЕРБ, които се опитват на места да плашат колко лошо ще стане, ако не е нашето правителство. За всеки има алтернатива. Винаги съм цитирал дядо: "Без петел ще съмне". Грешката за този резултат е изцяло моя", каза Борисов.

Той посочи, че първата му грешка е била "съгласието" да организира националния референдум в деня на президентските избори.

Борисов обяви, че ще се съобрази с изхода от допитването по трите въпроса и ГЕРБ ще работи за изпълнението на всичко, което е поискал комитетът на Слави Трифонов - включително намаляването на депутатите до 120 души.

"Аз съм убеден, че това ще доведе олигарсите с куфарчетата в партийните централи. След като 3,5 млн. искат да е така - глас народен, глас божи. 120 депутата, 1 лев субсидия. Но искам Слави Трифонов да слезе от сцената и да поеме отговорност солидарно. Предупреждавам, казвам и ще го изпълнявам. Отидох и гласувах "за". Исках да видя какво може да последва", каза Борисов.

По думите му - "Слави Трифонов е прекрасен артист, но след като правиш политика, трябва да поемеш отговорност. Той вече е много повече от партия".

Решението за номинацията на Цецка Цачева беше посочена като втората грешка на Борисов.

"За първи път и аз не се поддавах на популизма и търсих най-подходящия човек, а не най-харизматичния. Исках всеки да си стои на мястото, на което е избран. Първият рефлекс беше на партията - тя очакваше аз да се кандидатирам. Партията после очакваше Фандъкова да се кандидатира. След това Томислав Дончев, Митко Николов... Събрахме Изпълнителната комисия и поисках да видим кой е най-подготвен за институцията. Сгрешихме", каза премиерът.

Борисов обяви за грешка и решението на ГЕРБ да се съобрази с ултиматумите на Патриотичния фронт за ограничаване на секциите в чужбина и на Реформаторите за въвеждането на квадратчето "Не подкрепям никого".

"Симпатизантите на ГЕРБ бушуваха от това, което причинявахме на партията", каза още той. Според него, масовият отлив на гласове от партията в страната се дължи на разочарованието на "лекари и учители", които са останали недоволни от политиката му - както здравеопазването, така и образованието се управляват от министри на Реформаторския блок.

Борисов обаче показа, че не разбира защо ГЕРБ е предизвикал наказателен вот, въпреки строителството, програмата за санирането, която "даде 10-15 000 лева подарък на всяко семейство", приходите от пресичане на контрабандни канали и др.

На въпрос дали ще му бъде мъчно за властта, ако загуби изборите в неделя, Борисов отговори: "Ще ми бъде мъчно единствено ако си объркаме държавата. Първият, който ще поздрави Румен Радев, ще съм аз.

#1 TheRock 09.11.2016 в 20:16:40

Много си глупав драги ми Борисов!!! Много! Най - глупавия в ЕС!

#2 VK 09.11.2016 в 21:37:45

е, па вие по-умните в неделя - за Радев. Както е казал народа : Не е важно аз да съм добре, важно е на Баце да му е зле" Що немало да се оправим? Ми е за тва...

#3 pixie 09.11.2016 в 21:58:13

Наистина много глупаво изказване на ББ. Изборите не са приключили. Такова изказване е крайно неуместно и манипулативно, докато не е приключило всичко. Едва тогава следва да прави анализи и да си посипва главата с пепел. Каква е целта да го прави точно в този момент? Пиар замисъл или глупост.

#4 TheRock 09.11.2016 в 22:02:30

В неделя за никой!

#5 VK 09.11.2016 в 22:18:50

Не е зле да се изгледа цялото интервю, а не да се правят съчинения по картинка върху два-три цитата. Това че някой не е разбрал какво каза Б.Борисов не го прави глупаво, а по-скоро говори зле за разбирачите. По-важното е онова, което не каза, ама него хептен нема го разберете. Може би някой ден... Но нищо, де. Искате оставка - ще я получите. Само че не виждам мераклии за поста му. Или може би Трайчо , Раданчо и Олигархчо, с новото проектче? Тва ли ви е мечтата?

#6 TheRock 09.11.2016 в 22:46:17

Винаги съм казвал, че Борисов е най-глупавият премиер в целият ЕС! ГЕРБ е БКП - 2!

#8 VK 10.11.2016 в 06:42:00

"Лъжите на Бойко бяха толкова много,че трябваше на всеки 15 секунди на казаното от него да се отделят 15 минути за разобличаване на лъжите." ------------ тролчетата на Кутев налазиха. Толкоз писарлъци за да повториш на Кутев думите и една лъжа накрая. Ми не са ремонтирани досега, много ясно! То, ако беха, немаше да има драма. Затова са хвърлят тия милиони(70, ако не бъркам) за да могат СЕГА в този завод да се ремонтират. Ама явно на Кутев тролчетата толкоз си могат...

#11 niemen 10.11.2016 в 12:50:13

Тази седмица Баце и министрите му играят като един отбор в полза на Радев. Последният може само да стои отстрани и да брои гласовете. А те ще бъдат категорично в негова полза.

#14 Шамито 10.11.2016 в 17:49:10

Роко от Мароко е за Бат Бойко щом няма да гласува.Курвенска идеология.Плюеш но прикрито поддържаш.

#15 KingoftheROAD 10.11.2016 в 19:27:50

Ми да ви дава ОТИВКЪТЪ, и да си ОТИВА. Къв му е проблемът пък ся? Ако требе, че глЯсуваме с онез бюлетини от Казанлък, дека че стАни новия Костинброд. :-)

Новините

Най-четените