Борисов връща двама бивши министри в МС

Двама от бившите министри в първия кабинет "Борисов" - Аню Ангелов и Тотю Младенов - се връщат в МС, този път като съветници на премиера.

Бившият военен министър Аню Ангелов ще съветва Борисов в областта на отбраната, а Младенов - по въпросите на труда и социалната политика.

И двамата бяха титуляри в първото правителство на Бойко Борисов (Аню Ангелов наследи Николай Младенов в МО през януари 2010 г.), като останаха на позициите си до предсрочния край на мандата му.

При съставянето на кандидат-депутатските листи на ГЕРБ Тотю Младенов изненадващо отстъпи водаческата позиция в МИР-Враца на Петя Аврамова. Младенов отпадна и от второто място, тъй като беше изпреварен от Красен Кръстев с преференции.

Аню Ангелов и Тотю Младенов са първите назначения в политическия кабинет на премиера Бойко Борисов, съобщават от пресслужбата на Министерски съвет.

#1 niemen 17.11.2014 в 17:23:52

Пак започват да пълнят администрацията с тунеядци. За къв чеп му трябва на Борисов съветник по отбраната, като си има министър и няколко зама на това министерство. Те какво правят? Същото и със съветника по социалната политика. Калфин и заместниците му за какво са? Явно, драги сънародници, ние изхранваме не само един Министерски съвет. Съветниците на Борисов по всички направления са един втори Министерски съвет. Към тях добавете и съветниците по направления на Президента, ето ви още един съвет. Не забравяйте, че и съветниците имат съветници.Голямо съветване пада. Българският народ, ако знае, що тарикати храни, одма ще грабне сопата.

Новините

Най-четените