Луковмарш се върна въпреки забраните и протеста

Националистическото шествие в памет на ген. Христо Луков отново затвори улиците в центъра на София, въпреки отказа на Столична община да съгласува събитието и въпреки протестите на партийни и обществени организации.

Този път освен членове на Българския национален съюз се включиха и групи от Германия, Франция, Швеция, Унгария и др. Автобус с представители на гръцка националистическа групировка беше спрян по-рано днес от МВР.

Събитието се провежда под засилен полицейски контрол. Луковмарш преминава през площад "Света Неделя", бул. "Мария Луиза", бул. "Княз Александър Дондуков", бул. "Цар Освободител", ул. "Георги С. Раковски", бул. "Васил Левски", ул. "Тракия" 1, където е живял Христо Луков до смъртта си през 1943 г.

По предварителни планове на организаторите се очакват в Луковмарш да участват около 1000 души.

По-рано днес се проведе протест срещу допускането Луковмарш. Контрашествието под надслов "Без нацисти по улиците ни" започна от площада пред Централната баня и стигна до сградата на Столична община.

#1 gothic 18.02.2018 в 05:38:11

"Без нацисти по улиците ни". Напълно съгласен! Такава измет няма място никъде по света. Обаче.... Някога ще видим ли тези, които протестират против нацизма да протестират и против това: https://www.dnevnik.bg/photos/2017/09/09/3038946_fotogaleriia_subor_na_rusofilite_krai_iazovir_koprinka/ или това: https://www.bnoshipka.org/ или да изкаже мнение за инициативния комитет за Освобождението – активисти на БКП/БСП, русофили, десари, но одобрени от Руското посолство: http://www.faktor.bg/uploads/2018-Documents/Iniciativen-komitet-Treti-Mart.pdf А?

#2 follow_the_cash_flow 18.02.2018 в 09:41:32

Това е съвременния национализъм - уважение към идентичността на другия. Това е и бъдещето на европа, ако искаме тя да е европейска в историческия смисъл на думата. Ако не искаме - пътища много. Лява интернационализация, която всъщност служи на дясно-либералната глобализация, но поради подценяване на реалностите ще доведе най-вероятно до консервативна и ретроградна ислямизация. Каквото са си надробили - това да си сърбат. Но не за наша сметка !!!

#3 Шамито 18.02.2018 в 15:06:02

И що го забранихте бре?Нали това беше елитът на България който бе избит от Народния съд.Ах тази курвенска демокрация.Колко много ъгли има.

#5 dedo adji 18.02.2018 в 17:00:18

.... Ако бяха издигнали някакви наци лозунги, щяха да им разтурят седянката със сигурност. .... = = = = = В десятката, дон Базилио. За един, и то пародиен, нацистки поздрав уволниха бир парче зам министър. ама те, подлите патриоти, не мятат наци поздрави, не издигат нацистки лозунги, не носят свастики и не трошат нищо по пътя си. Ами сега? Излагат ни (не българите а правителството) пред чужденците. Как Ц.Ц. и Н.З. да погледнат европейските ментори в очите?! Патриотите издигат един лозунг. БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО Както и генерал Луков. И ако се е заигравал с някои неприятни индивиди и организации, без да стига до крайности, то е било, защото всички останали са играли срещу България. И понеже е обявен от Совинформбюро за фашист, маршът в негова памет става фашистки. А бе идеалисти, хуманисти, толерасти и други педерасти, откога думите на Совинформбюро са за вас чиста монета? Всички ваши рупори гърмят за фалша на СССР и наследилата го Русия. Забравяте още една дребна подробност от близкото минало. Единствената заграбена територия, върната на България, е върната под натиска на Хитлер. Айде сега, организирайте един марш за връщане Южна Добруджа на Румъния. За по-весело може да го проведете заедно с гей парада. Ще ви ръкоплещят всички западни посраници.

#6 Илия 18.02.2018 в 17:14:44

Голяма работа като манифестирали! Щом си признават, че са нацисти добре. Колкото по-малко внимание им се отделя, толкова по-добре.

#7 Виктория Пенелопова 07 18.02.2018 в 18:44:23

Дедо, има теми, по които си просто №1

#8 follow_the_cash_flow 18.02.2018 в 19:12:33

Не разбирате съвременния национализъм. Той не разделя, той обединява. Уважавай за да те уважават. Имах идентичност и я отстоявай. Ако има сган, в европа, това са хората получили подслон в европа, които се подиграват и не уважават. Националист и нацист не е едно и също. А като заговорихме за нацисти - случайно да знаете, че има чернокожи нацисти, и че белите такива ги уважават?

#9 dedo adji 18.02.2018 в 21:55:53

Драга ми Победке, моята тема е БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО. Ти утре ще ме заклеймиш като расист, сексист, хомофоб и ксенофоб, какъвто без бой си признавам, че съм, само държа да подчертая, умерен. Нищо, това няма да накърни чувствата ми към тебе. Бъди щастлива и да пребъде България.

Новините

Най-четените