„Под прикритие" все още е любим на зрителите

За втора поредна година „Под прикритие" стана шампион при раздаването на наградите за български филми и сериали Jameson Златна Бленда. Този път поредицата на БНТ получи 6 отличия - за най-добър сериал, за "Лошо момче" в лицето на Куката (Мариан Вълев), за най-добра история, най-добра екшън сцена, най-запомняща се реплика и за откритие (Ивайло Захариев в ролята на "доброто ченге" Мартин Христов).

Второто издание на наградите Jameson Златна Бленда, определени със зрителски вот в периода 8 октомври - 17 ноември, се състоя в събота вечерта в София Ивент Център. Целта на наградите е публиката сама да избере най-запомнящите се екранни герои и случки от изминалата година измежду участващите продукции, представени публично в периода 1 юни 2013 - 31 юли 2014 г.

В миналогодишното издание „Под прикритие" събра 7 статуетки, сред които и двете отличия в престижната категория "Най-добър сериал на годината", едновременно според мнението на публиката и според журито от журналисти, блогъри и киномани.

Сега сериалът отново беше в центъра на внимание с шестте си отличия, включително и тези в две от най-интересните категории: за най-грабваща история беше определена сюжетната линия, довела до убийството на Джаро, извършено от комисар Попов на гроба на дъщеря му, а най-запомнящата се реплика за последната година принадлежи на Иво Андонов (Захари Бахаров) - „Много предатели, брат, много!".

Останалите награди

За най-гореща двойка бяха определени Георги Кадурин и Стефка Янорова в ролите на Цеков и Пешева от сериала „Революция Z". От същата поредица беше излъчена и „Фаталната жена на България" - Диляна Попова в ролята на на скандалния преподавател по физическо възпитание Десислава Маринова.

„Кралица на комедията" стана Татяна Лолова за изпълнението си на мама Еми от „Домашен арест". А престижното признание „Най-добър филм" беше присъдено на комедията „Живи легенди" на режисьора Ники Илиев.

Освен единайсетте Златни бленди на зрителите, по традиция бяха връчени и две специални награди на журито. Те определиха „Съдилището" за най-добър филм и „Четвърта власт" за най-добър сериал.

Новините

Най-четените