Какво да очакваме от продължението на Game of Thrones

С приближаването на предпоследния сезон на Game of Thrones през юли, HBO разкри повече детайли около планираното продължение на епизодите, което е се появи като отделен сериал след края на осми сезон.

Пред „Ентертейнмънт Уийкли" програмният директор на HBO Кейси Блойс казва, че това Game of Thrones да бъде направен максимално добре е първата цел на телевизията, а след това ще се мисли за сценариите на спинофите (продължения, които се развиват с различен сюжет от основните епизоди). „Няма да имаме ситуация, при която следващият сериал във вселената на Троновете да се създаде на гърба на този", казва Блойс.

В началото на май от HBO обявиха, че имат планове за развиването на 4 сериала от вселената на Game of Thrones, с които да продължат сагата на Джордж Р. Р. Мартин. Сред сценаристите, заети с тази задача, е носителят на Оскар Брайън Хелгеланд, който работи заедно с Мартин по развиването на идеите.
Въпреки че първоначалната информация беше за 4 сериала от света на Вестерос, то Блойс изясни, че HBO разглежда пет възможности за продължение, от които ще бъде създаден само един.

„Летвата е поставена толкова високо, че се надявам да имаме едно шоу, което да я достигне", каза Блойс, добавяйки, че сериалът ще разказва за събития от преди тези, описани в досегашните епизоди, а няма да продължава сюжетната линия след осми сезон.

Първоначално беше съобщено, че създателите на телевизионния Game of Thrones Д.Б. Уайз и Дейвид Бениоф ще бъдат продуценти на спинофа на сериала, но Блойс даде разяснения и по този въпрос. Двамата са избрали да останат на страна от проекта и да гледат сериала като фенове, без да се притесняват за въпроси около продукцията и сценария.

Седми сезон на Game of Thrones се завръща в средата на юли, но за последния сезон може да се наложи да чакаме по-дълго. Блойс предупреди, че финалът на сериала може да бъде излъчен дори през 2019 година.

Новините

Най-четените