След "Сексът и градът" за Сара Джесика Паркър идва "Развод"

Актрисата Сара Джесика Паркър отпразнува завръщането си на телевизионния екран с официалната премиера на новия сериал на HBO "Развод" (Divorce).

Събитието събра на едно място и част от състава от легендарния сериал "Сексът и градът" - включително Синтия Никсън и Марио Кантоне.

Комедийният "Развод", който тръгва по HBO от 10 октомври, разказва историята на 51-годишната Франсес (Сара Джесика Паркър), майка на три деца, която решава да преосмисли живота и брака си и установява, че да започнеш на чисто не е никак лесно.

"Това е картината на един брак и на един опит за развод. А повечето хора изобщо не са подготвени да преминат през развода. Не ни се случва често. В повечето случаи не знаем как да се разделим като цивилизовани, достойни, шедри и благородни хора", споделя Паркър.

"Много от хората, които гледаха "Сексът и градът" в края на 90-те, в крайна сметка си намериха половинки и се ожениха за тях. Представете си, че сега най-вероятно идва време за разводите им", шегува се актьорът Дийн Уинтърс, който играе психотерапевт в новото шоу на HBO.

Моли Шанън, която влиза в ролята на леко откачената й приятелка Даян, коментира, че отвъд шегите, шоуто се опитва да покаже сериозната страна на проблема.

"Когато се разделяте, всъщност решавате един проблем, създавайки втора гигантска драма: как да сложиш край на брака, как да поделите собствеността, как да си разделите отговорностите за децата. Във филмите просто казват "Искам развод", без да се види какво всъщност представлява той", смята Шанън.

Доколкото може да се съди по реакцията на звездите, които имаха шанса да гледат предпремиерата, "Развод" е открил златния баланс между комедията и тежките взаимоотношения.

"Беше страхотно", коментира певицата Оливия Нютън-Джон след прожекцията. "Всеки, който е преживявал развод, може да открие себе си в определени сцени. Смях се доста, но и съчувствах на героите", казва тя.

"От залата се чуваше как хората се смеят с онзи тип смях, който казва "Това тук е самата истина", казва главният изпълнителен директор на HBO Ричард Плеплър.

Новините

Най-четените