Сериалите, които задължително трябва да изгледате

Ако сте влизали в книжарница през последните 10 години, все трябва да сте мернали книги от типа „9999 дрехи, които да облечете преди да умрете",„327 храни, които да пробвате" и т.н. Направихме подобен подбор на сериалите, които всеки себеуважаващ се член на съвременното общество трябва да е гледал, за да му се получава добре така наречения small talk с непознати. Спокойно, тук бройката не стига хиляди, а само 15 заглавия.

Едни са образци за комедийния жанр, други изненадват с обрати в сюжета, а трети постоянно ни карат да избираме между главните персонажи и морала. Но това, което ги обединява е, че всеки един от тях е оставил незаличима следа в съвременната поп културата, независимо дали отдавна са приключили или все още се излъчват.

Разгледайте галерията, за да видите нашия crème de la crème, а после се отдайте на най-сладкия повод да си останете вкъщи.

 

#1 vayk 04.06.2016 в 17:57:50

"Изгубени" се превърна в пълен, негледаем боклук в последните 2 сезона. Тотално изсмукани от пръстите щуротии, никаква логическа връзка и най-вече - никаква кулминация накрая. Не разбирам защо е пропуснат наистина най-добрия и динамичен сериал за последните 20 години - "24"?

#2 e-mil 04.06.2016 в 18:36:37

Да препоръчвате съвременни сериали за "small talk" е едно, но да говорите за "Залата на славата" е съвсем друго. Най-малкото - сложили сте снимка от "Истински детектив" без да напишете поне два реда. Затова пък не сте споменали нито един български сериал. Примерно "Под прикритие" е като футбола - всеки има мнение за него. И сигурно би влязъл в евентуална наша Зала на славата, колкото и малка да е тя. А онази, голямата помни и други имена. "Семейство Сопрано" не свърши чак толкова отдавна - през 2007. Определено е съвременен сериал, а в добавка стана и невиждан дотогава поглед върху мафиотската тема. "The Wire" е от същия период и стана мерило за уличен сериал с динамична камера и комплексно развиваща се история. "Закон и ред" издържа цели 20 години на екран. На някого може и да му се струва постен, но комбинацията между адвокати и полицаи се оказа изключително успешна в иначе изтърканата криминална тема. То си личи по многобройните му разклонения - Special Victims Unit, Criminal Intent, Los Angeles и т.н. И това са само някои от пресните примери, а те не са единствени. Може да не се връщаме до "I, Spy" през 60-те, но славата е стигнала и други, включително давани в България. Примерно "Фолти Тауърс" от 70-те беше новаторски за времето си ситком сниман с няколко камери и то на външна локация вместо студио (което по него време ситкомите и сапунените опери не правят). Нещо, което определено прави впечатление на екрана. Отделно, че хуморът му все още е смешен, дори за днешните преситени зрители.

#3 themachina 04.06.2016 в 22:24:56

Family guy, вместо The Simpsons???

#5 COMANCHY 05.06.2016 в 09:10:39

Скромно прибавям The Americans-в момента върви 4-ти сезон. Силно препоръчвам. Bron/Brone-"Мостът", шведско датския оригинал. 3 сезона. Американския вариант се ограничава до два сезона, като първия копира оригинала, но втория има собствено развитие и хич не е лош. FARGO-първи и втори сезон са много много добри.

#6 VENZ 06.06.2016 в 00:33:44

Има няколко добри от тези които се споменават. Пропуските са сериозни, същевременно. Сериал №1 в imdb.com е The Wire. Moже да се добавят лесно Sopranos, Band of Brothers. Комедиите пък са поне 5 много големи, които липсват.

#7 Змея 06.06.2016 в 16:02:20

COMANCHY, присъединявам се към твоя избор за трите сезона на Брон (Мостът). Наистина нещо различно от всичко останало което съм гледал. Игра на тронове е друга бира, но също вкусна

Новините

Най-четените