Портрети на футболисти като исторически герои

Най-близките знаят истинското му име - Фабрицио Бримбели. В творческите среди обаче всички го наричат Пупадзаро. Майсторът на четката е почитател на творчеството на Рембранд и Густав Климт, но интересите му се простират далеч извън света на изкуството.

Пупадзаро е луд фен на Рома и не един и два са портретите му на легенди на "вълците" от миналото до съвременните герои Франческо Тоти и Даниеле де Роси.

И точно това е идеята му - да представи най-големите играчи като героични образи. "Повече от това да са могъщи и силни, искам да изглеждат eпични. Защото в нашето съзнание футболистите са един вид герои", казва Фабрицио.

А рисунките му са наистина впечатляващи. Харесват ги и феновете, и самите футболисти. Наскоро Месут Йозил сподели портрета си в Instagram, където германецът има над 60 млн. последователи.

"Беше изненада и удоволствие за мен. Поседователите ми започнаха да растат лавинообразно и не разбирах какво се случва, а после намерих съобщението му. Наистина се радвам, че се харесва в моята версия."

След като видя собствения си лик изпод четката на Пупадзаро, защитникът на Рома Антонио Рюдигер го покани в базата на отбора, където се запозна с всички звезди на римляните.

"Четката" на Пупадзаро всъщност е дигитална. "Работя на таблет и работата ми е смесица от дигитално рисуване и различни техники. Намирам играчи, които ме вдъхновяват и се започва - click, paint, zoom, erase, add, save - отново и отново, докато се получи това, което виждате", разкрива Фабрицио, чието творчество можете да видите в галерията.

Новините

Най-четените