Началото на 2016-а в карикатури

Вече преполовихме първата половина на януари, а 2016 година започна ударно във футболно отношение. Наистина ударно.

Арсенал е лидер във Висшата лига и изглежда като най-стабилния конкурент за титлата – първа за „артилеристите“ от 2003-та насам. Лестър пък отказва да се предаде и диша във врата на „топчиите“ и изостава само по голова разлика.

Челси все още лъкатуши между откъслечни проблясъци и нови грешни стъпки под ръководството на временния Гуус Хидинк, а феновете очакват новина кой ще застане начело на любимците им от новия сезон.

Хосеп Гуардиола! Испанецът обяви официално, че ще напусне Байерн (Мюнхен) след края на кампанията и че ще поеме към голямата си мечта – да поеме отбор от Висшата лига. Добре, но кой?

Челси? Съвсем възможен избор. Двата гранда от Манчестър обаче също не са в цветисто състояние и може да посегнат към кандидатурата на Гуардиола.

В Испания и Италия става все по-интересно. Барселона и Атлетико дръпнаха пред Реал. „Кралете“ уволниха Рафа Бенитес и назначиха Зинедин Зидан, който дебютира с гръмко 5:0 срещу Супер Депор.

Кой знае обаче дали Флорентино Перес няма да го изрита за някоя минимална издънка, както направи с Жозе Моуриньо, Карло Анчелоти, Бенитес и още куп преди тях.

Наистина ако съдим по началото, годината обещава да е много интересна. А и ни очаква Европейско първенство! Да, ще бъде вълнуващо.

В галерията сме подбрали няколко карикатури, които описват по най-добрия начин началото на футболната 2016 година.

Новините

Най-четените