Фъргюсън пое вината за слабата форма на Бербатов

Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън пое вината за слабото представяне на Димитър Бербатов в последно време. Както е известно, Бербатов няма гол след знаменития си хеттрик във вратата на Ливърпул. При домакинството на Уигън през уикенда 29-годишният стрелец изненадващо остана извън групата на Юнайтед, а Фъргюсън обясни, че Митко не му е бил нужен за този мач.

Очаква се довечера най-слъпият футболист в историята на "червените дяволи" да се завърне сред титулярите за двубоя срещу Глазгоу Рейнджърс в Шампионската лита, а твърде вероятно е в стартовите 11 да започне и възстановеният от контузия Уейн Рууни.

За да сме справедливи към Димитър, трябва да кажем, че той бе принуден да играе в най-различни вариации на състава от началото на сезона. Моя е отговорността за това, че прекалено често размествах нападението", заяви Фъргюсън.

Очаква се шотландецът да остави на пейката Рио Фърдинанд и Неманя Видич. Мениджърът на "червените дяволи" предпочита да даде почивка на титулярната си двойка централни защитници, защото отборът му се нуждае от една точка в последните два мача от груповата фаза, за да се класира напред. Програмата на Юнайтед в Англия също е натоварена. В събота "червените дяволи" приемат Блекбърн в мач от първенството, а във вторник гостуват на Уест Хям в четвъртфинална среща за купата на Лигата.

Двубоят в Шампионската лига тази вечер срещу Твенте пък ще е решителен за бъдещето на актуалния носител на трофея Интер. „Нерадзурите" са на второ място в класирането в група А, но са колебливи в последните си изяви в Италия и Европа. Според италианските медии при провал срещу холандския шампион треньорът на Интер Рафаел Бенитес ще се раздели с поста си.

Бившият наставник на Ливърпул обаче демонстрира спокойствие в навечерието на срещата. „Двубоят с Твенте е последен шанс за мен? По-скоро смятам, че от него ще започнем положителна серия от победи, което ще е едно ново начало за нас. Имаме проблеми с контузени играчи, ако се върнат всичките, ще имаме възможността да спечелим множество трофеи. Тиаго Мота тренира вчера и днес наравно с отбора и попадна в групата. Той не може да играе 90 минути, но със сигурност е една опция повече за нас. Срещата с Твенте е много важна за клуба и сме наясно, че победим ли, ще се класираме на следващата фаза.

Повтарям - за мен от този мач започва серията ни от победи. Няма проблеми в съблекалнията на Интер. От 25 години работя във футбола с отбори като Валенсия и Ливърпул и отборите ми са били много голям колектив, както е и сега. Работим на 100%, за да имаме положителни резултати и ни липсва малко късмет. През второто полувреме с Киево направихме всичко възможно, за да спечелим, но имаме нужда и от малко късмет. Сигурен съм, че тифозите ни ще ни подкрепят на 100% защото и те като нас искат да печелим.

Твенте е добър отбор, но играем ли нашата си игра, ще спечелим срещу всеки един отбор. Дали ще си подам оставката, ако не бием холандците? Нямам намерение да не победим и затова няма какво да отговарям. Мислим и се подготвяме единствено за победа. Не искам да говоря за наказанието на Самуел Ето`о, след като в Шампионската лига може да играе", коментира Бенитес.

В другия мач от групата Тотнъм приема Вердер. Наставникът на „шпорите" Хари Реднап изпитва сериозни кадрови проблеми преди сблъсъка като до последно под въпрос ще бъде участието на Гарет Бейл и Рафаел ван дер Ваарт.

„Рафаел ще мине на преглед с рентген, за да видим какво е състоянието на глезена му. Това не е добра за нас, тъй като той е в отлична форма напоследък. Бейл пък има проблеми с рамото си, но да се надяваме, че ще се оправи", заяви Реднап.

Един от фаворитите за трофея - шампионът от 2009 г. Барселона пък ще гони първа победа срещу Панатинайкос като гост. На каталунците е необходима поне точка, за да си гарнтират първото място.

Тимът на Хосеп Гуардиола обаче не е побеждавал нито веднъж като гост следващия си съперник в Шампионската лига Панатинайкос, сочи статистиката. Два пъти каталунският клуб е играл в Гърция срещу споменатия противник. През сезон 2001/02 "синьо-червените" на стадион "Апостолос Николаидис" губят с 0:1 на фаза 1/4 - финал в Шампионската лига.

След 3:1 на "Камп Ноу" напред продължават "лос кулес". През победната за Франк Рийкард кампания 2005/06 двата тима приключват при 0:0 на "Олимпико" в среща от груповата фаза.

Новините

Най-четените