Още комфорт и "шапка" за "Артър Аш"

Всеки има собствено схващане за гостоприемството на американците, но дойде ли време за US Open, янките обичат да предлагат комфорт в изобилие на тенисистите и многобройните фенове на играта.

Повече от 36 години след официалното откриване на Националния тенис център "Били Джийн Кинг" не минава сезон, в който домакините да не се погрижат за подобрения в дома на последния за годината турнир от Големия шлем.

Няколко дни преди началото на US Open организаторите разкриха новите грандиозни планове, касаещи инфраструктурата на тенис-оазиса в Ню Йорк и оповестеният по-рано подвижен покрив на легендарния корт "Артър Аш".

Още два корта ще бъдат построени в Националния център, а нови удобства очакват и публиката. Разширена пешеходна зона ще свързва "Grandstand" с корт №17, който се намира в югоизточната част на комплекса.

Очаква се ремонтните дейности да приключат до август 2017 г. Подвижният покрив е проектиран от компанията "Rossetti", която е дизайнер и на самия корт "Артър Аш".

През този сезон тренировъчните кортове ще бъдат по-достъпни от всякога, а новата двустранна трибуна е с капацитет от над 1000 места. Новият "Grandstand" трябва да бъде завършен на време за следващото издания на US Open. Той ще се намира в югозападния ъгъл на комплекса с цел облекчаване на трафика.

Още в TennisKafe.com

Тагове: тенис, us open

Новините

Най-четените