Биспин си отмъсти, Хендо се оттегли със загуба

Майкъл Биспин победи Дан Хендерсън в мейнивента на UFC 204 и защити титлата си в средната категория. Англичанинът зарадва феновете на ММА в родния си Манчестър след петрундова битка и единодушно съдийско решение (48-47, 48-47, 49-46).

Това беше 20-ата победа за Биспин в октагона, с която англичанинът изпревари легендата Джордж Сейнт-Пиер по най-много победи в UFC. Биспин си върна и за загубата срещу Хендерсън на UFC 100.

Това пък бе последният двубой за Хендо, който вече е на 46 години и реши да се откаже от състезателния спорт: „Това е последният път, в който някой ще ме види да се бия на живо. Оценявам подкрепата, която получавах през годините. Дадох душата и сърцето си на този спорт, а феновете по целия свят ми помагаха да продължавам да се бия година след година. В последния си мач, мач за титлата, не ми достигна малко, но не беше зле за стар човек, нали?”

В комейнивента Гегард Мусаси спря легендата Витор Белфорд във втория рунд. „Той е легенда, за мен бе чест да се бия срещу него”, каза Мусаси, който започна наказателната акция с хайкик, след това свали Белфорд на земята, където и принуди съдията да прекрати двубоя.

Джими Мануа шокира доста хора, нокаутирайки един от топ бойците на полутежката категория Овинс Сейнт Прюкс във втория рунд. В друг интересен мач от вечерта Стефан Струв удуши поляка Даниел Омиеланчук във втория рунд.

Повече може да видите в галерията.

Новините

Най-четените