Валери Домовчийски загря с гол за Англия

Завърналият се в националния отбор Валери Домовчийски даде сериозна заявка за място в състава на Станимир Стоилов в евроквалификацията срещу Англия в петък.

Часове преди да се присъедини към лагера на националите в Правец, Домо вкара гол за своя Херта в мач от първенството на Втора Бундеслига. Тимът от Берлин би с 2:1 Фортуна (Дюселдорф) в мач от втория кръг на първенството.

Домовчийски се разписа в 30-та минута за 2:0. Това е второ попадение на Валери от началото на сезона. Той се разписа и предишния кръг при победата с 3:2 над Оберхаузен.

Старши треньорът на Херта Маркус Бабел отново заложи на Домовчийски като титуляр на позицията на втори нападател зад Роб Френд. Именно канадецът Френд откри резултата в 25-та минута, когато сякаш от нищото се възползва от центриране на Никита Рукавится и реализира за 1:0.

В 30-та минута Домовчийски удвои преднината на своя отбор след много красиво изпълнение. Българинът овладя топката в наказателното поле, залъга Вебер и от 11 метра с много силен и точен удар вкара топката във вратата на Фортуна, като преди това кълбото срещна напречната греда. Домовчийски остана на терена до 78-та минута.

Така с втората си победа от два мача, Херта е в челото на класирането във Втора Бундеслига.

Новините

Най-четените