Барселона няма да се оплаква от Моуриньо

Ръководството на Барселона взе решение да не подава жалба срещу треньора на Реал (Мадрид) Жозе Моуриньо. Португалският наставник попадна в центъра на събитията в края на втората среща с каталунците за Суперкупата на Испания след като атакува помощник треньора на Барселона Тито Вилянова.

Шефовете на "блаугранас" обявиха, че не желаят да създават допълнително напрежение и по тази причина няма да подават официален протест срещу Жозе Моуриньо.  Каталунците обаче се надяват снимките и видеозаписите на скандала да убедят контролните органи да се самосезират.

В късния следобед вчера испанската кралска федерация обяви, че няма да започва разследване и да наказва Моуриньо заради поведението му от сряда вечерта.

От централата се мотивираха с факта, че инцидентът не е описан в доклада на съдията Фернандес Борбалан. Хората от федерацията обаче обясниха, че Комитетът по състезанията може и да вземе друго решение, тъй като именно той има право да се самосезира.

В същото време ръководството на Реал (Мадрид) подкрепи изцяло своя наставник. Една от легендите на клуба - Емилио Бутрагеньо, който е и директор в Реал, дори не направи коментар около действията на португалеца след срещата. Президентът на Реал Флорентино Перес също запази мълчанието.

Медиите в Мадрид обаче осъдиха остро поведението на Моуриньо, а в интернет форуми фенове на тима поискаха и уволнението му. Една от легендите на Реал - Фернандо Мориентес също разкритикува поведението на играчите и треньора. "Има неща, които са по-важни от победата и загубата", дипломатично обяви тенисистът Рафаел Надал, който е фен на Реал и често присъства на мачовете на тима на "Сантяго Бернабеу"

Новините

Най-четените