Хабиб: "Конър обиждаше религията ми, сега баща ми ще ме набие"

Хабиб Нурмагомедов се извини за грозните сцени, които предизвика след края на суперсблъсъка срещу Конър Макгрегър на UFC 229 в Лас Вегас.

Руснакът победи категорично в двубоя, но веднага след края прескочи оградата и влезе в бой с човек от екипа на Макгрегър. Същевременно хора на Хабиб навлязоха в клетката и нападнаха все още зашеметения Конър.

Трима от тях бяха арестувани за действията си, но ирландецът не повдигна обвинения срещу тях и те бяха бързо пуснати.

"Извинявам се на Вегас и Атлетическата комисия на Невада", започна обяснението си Нурмагомедов. "Знам, че това не беше най-добрата ми страна, но аз съм човек. Защо говорите само за това, че съм прескочил оградата? Той говори глупости за мен, моя район, за религията ми, атакува автобуса, а се говори само, че съм прескочил оградата? Поясът е тук, аз съм безспорният непобеден шампион.

Баща ми ме е учил на уважение, но ви казах и преди, че Конър е машина за предаване. Видяхте и днес, че го поставих в положение, в което само можеше да се предаде - целият му екип е такъв.

Искам да променя спорта, разберете ме, не може да намесва религията, не може да намесва баща ми! Това, което се случи, ме кара да съм горд, защото съм непобеден и неоспорим шампион. Баща ми ще ме набие, когато се прибера вкъщи, ясно ми е.

И само последно, понеже стана голям проблем, че Владимир Путин се снимал с Конър... Путин току-що ми се обади, каза, че се гордее с мен и ми честити победата. Още веднъж се извинявам на Невада", завърши Нурмагомедов и благодари на журналистите без да отговаря на повече въпроси.

Конър Макгрегър беше още по-кратък в коментара си след мача и каза единствено: "Не ме интересува, че се бих добре. Исках да опозоря Хабиб!"

Новините

Най-четените