Венгер: Не преговаряме с никого от Реал

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер обяви, че не преговаря за нито един от играчите на Реал, противно на твърденията в испанската преса, които посочиха Алваро Мората за трансферна цел на французина.

Предполагаше се, че Венгер иска да вземе под наем испанския младежки национал до края на сезона. А малко преди това самият Мората заяви, че е готов да напусне Реал, ако продължи да не получава „подходяща възможност за изява". Треньорът на Реал Карло Анчелоти пък беше категоричен, че няма да продаде Мората.

„Не преговаряме с Реал, за никого - обясни Венгер. - Не искам да говоря за конкретни имена. Играчите, които се обсъждат в медиите не ни помагат да печелим мачовете, които играем. За тях са важни играчите, с които разполагаме."

Венгер припомни тезата си, че януарският трансферен прозорец само „разсейва" играчите и клубовете и отново предложи търговията с футболисти да се случва само през лятото.

„Трансферният пазар разсейва всички, както играчи, така и клубове - заяви французинът. - За мен, нещо подобно през януари не е особено желано. Може би ще е по-добре ако изобщо няма трансферен прозорец през зимата. Така всеки отбор ще може да започне и завърши сезона с един и същи играчи, естествено, ако няма тежки контузии."

Новините

Най-четените