Барселона готви разпродажба през лятото

Отборът на Барселона може да се раздели с част от настоящите си играчи през лятото, съобщи днес "El Mundo Deportivo". Както е известно, заради големите загуби от предишния сезон ръководството определи таван от 50 милиона евро за нови попълнения. Тази сума може да бъде увеличена само ако в клуба влязат пари от продажба на някои от настоящите звезди.

В момента интерес има към шестима играчи от тима на Хосеп Гуардиола - Сейду Кейта, Хефрен, Хавиер Масчерано, Максуел и Ибрахим Афелай.

Желание да привлече Кейта е изявил Байерн (Мюнхен). Баварците планират сериозни промени в състава след като стана ясно, че през новия сезон тимът ще има и нов треньор. Шефовете на Байерн са готови да извадят доста пари за Кейта, но последната дума ще има Хосеп Гуардиола.

Наставникът на каталунците разчита доста на малиеца и може да се раздели с него само ако му е намерен достоен заместник. Кейта бе привлечен от Севиля през лятото на 2008 г. Договорът му с Барселона е до 2014 г., а клаузата за откупуването му е 100 милиона евро.

Взетият през лятото от Ливърпул Хавиер Масчерано пък е трансферна цел на Ювентус. През август миналата година каталунците платиха на английския тим 22 милиона евро. Ювентус обаче е готов да надхвърли тази сума. Договорът на Масчерано с Барселона е до 2014 г.

Преди десетина дни аржентинецът обяви, че се чувства добре на "Ноу Камп", въпреки че доста често остава резерва за сметка на испанския национал Серхио Бускетс и няма намерение да напуска.

По обратния на него път - от Барселона към Ливърпул пък може да тръгне Хефрен Суарес. Юношата на каталунците е желан от Кени Далглиш за следващия сезон. Ръководството на Ливърпул е готово да плати 10 милиона лири за футболиста.

Интерес към Максуел проявява Зенит (Санкт Петербург). Руският шампион е готов да плати 12 милиона евро на Барселона за привлечения от Интер защитник. Преди две години испанците платиха за него 4,5 милиона евро.

Пристигналият през януари Ибрахим Афелай е желан от няколко английски отбора като най-настоятелен е Арсенал. Твърде възможно е холандецът за когото Барселона плати само 3 милиона евро на ПСВ Айндховен да стане част от сделката за Сеск Фабрегас.

Възможно е през лятото Барселона да се раздели и с Габи Милито. Централният защитник бе пред напускане още през януари, но в последния момент бе разубеден от Хосеп Гуардиола.

Сериозен интерес има и към още един играч на каталунците - Боян Къркич. Тотнъм, Арсенал, Наполи, Фиорентина и Ювентус следят от близо ситуацията около таланта и са готови да излязат с официална оферта за привличането му.

За да осигурят допълнителни средства на клуба в края на миналата седмица ръководството на Барселона взе решение играчи като Александър Хлеб, Мартин Касарес и други, които през този сезон са дадени под наем през лятото да бъдат продадени. Същото ще важи и за футболистите от школата, към които има интерес. В договорите на всички обаче ще има клауза, че Барселона има право при интерес да си откупи играча на разумна цена.

Новините

Най-четените