Баскетболните аналози на някои от най-популярните футболисти

Магията на НБА отново е инжектирана във вените ни, за да ни държи будни през нощта. Новият сезон стартира и даде началото на 71-ата част от историята на лигата.

Крал Леброн даде началото по шампионски, отчитайки се с трипъл-дабъл (19 точки, 11 борби и 14 асистенции) при победата на Кевълиърс над Ню Йорк Никс със 117:88 в „Куикън Лоанс Арена“, след като Кливлънд взе шампионските си пръстени преди това.

Приповдигнатото настроение в Охайо бе увенчано и с присъствието на звездата от WWE – Гробаря. Който може да се окаже и допълнително оръжие, целящо да сплашва противника, въпреки че няма нужда от такова.

Не толкова добре обаче започна всичко за другия голям претендент за титлата. На запад Сан Антонио Спърс помете миналогодишните финалисти Голдън Стейт Уориърс със 129:100 в “Оракъл Арена”, която видя и как Леброн Джеймс и компания станаха шампиони през миналата кампания.

Загубата на „воините“ от „шпорите“ не трябва и да бъде изненада, защото е нещо, което предрекохме седмица преди началото на сезона.

Може ли обаче да има допирна точка между баскетбола и футбола?

Магията на най-популярния спорт в Европа и без това никога не ние пускала, а съчетана с все по-постоянното присъствие на НБА в ежедневието ни, прави така, че двата спорта да заживеят заедно и да имаме 24-часово развлечение.

И като изключим всички различия, нека помислим за приликите. В галерията може да видите кои са НБА аналозите на някои от най-популярните футболисти.

Новините

Най-четените