Уебър отрича, че ще ходи във Ferrari

Пилотът на Red Bull Марк Уебър отрече спекулациите, че догодина ще кара за Ferrari като ги определи за „слуха на месеца".

По-рано тази седмица в няколко испански медии се появи информация, че австралиецът ще смени Фелипе Маса в Скудерията в края на сезона. В последните сезони Уебър сключва едногодишни договори с Red Bull, такъв е и настоящият му контракт с тима. Според един испански вестник, във Ferrari искат да наемат Уебър само за една година, тъй като от началото на 2014 в тима ще се появи звездата на Sauber Серхио Перес.

Естествено, Уебър отново отрече спекулациите.

„Миналата седмица медиите се занимаваха с Перес, сега е мой ред, спекулациите за това кой ще кара във Ferrari нямат край - обясни Марк. - В момента мисля само за настоящия сезон и работата, която имам в Red Bull.

„Предстои ни цял сезон, след това ще мислим за бъдещето. Един ден медиите пращат в Маранело Дженсън Бътън, след това - Перес, после мен. Нищо не съм подписвал, повярвайте ми.

„Сега е важно как ще се представя като пилот на Red Bull. Направихме добър старт на сезона, но са минали едва четири състезания, сезонът е дълъг и битката ще е тежка. Още никой не мисли за бъдещето."

Новините

Най-четените