Торес донесе първа победа на Ливърпул

Ливърпул победи Уест Бромич с 1:0 и взе първа победа в новия сезон на Висшата лига, която бе и номер 2000 за първенство в цялата история на клуба. Гола отбеляза световният и европейски шампион Фернандо Торес. Той бе първи за нападателя в Премиършип от 28 март насам. Испанецът все още не е изцяло възстановен от претърпените през пролетта две операции на коляното, но през целия мач не спря да тормози отбраната на Албион.

Градският съперник на "червените" - Евертън, загуби като гост от Астън Вила с 0:1. Отборът на Стилиян Петров, който все още е без мениджър, показа, че излиза от миникризата, в която беше изпаднал тази седмица, след като загуби от Нюкасъл с 0:6 и отпадна от Рапид (Виена) в Лига Европа. Българският капитан бе на терена през целия мач и получи жълт картон за остро влизане срещу Пиенаар. Гола на победата бе дело на  защитника Люк Йънг. След мача той се изказа в подкрепа на временния наставник Кевин Макдоналд като вариант за постоянен... "Момчетата уважават Кев. Той знае много за футбола и ние вярваме, че може да се справи", заяви десният бек пред "Скай Спортс".

Третият минимален успех в днешните мачове бе за Съндърланд, които се наложиха с 1:0 над амбициозния и богат отбор на Манчестър Сити. "Черните котки" спечелиха трите точки чак в добавеното от съдията време, когато Дарън Бент бе точен от дузпа. Мачът можеше да се развие и по друг начин, ако през първото полувреме Карлос Тевес от гостите не бе пропуснал да вкара на празна врата.

Новините

Най-четените