Манчестър Сити подобрява рекорд на Арсенал

Манчестър Сити е поредният клуб в Англия, който се готви да продаде името на стадиона си, съобщи сайтът goal.com. "Гражданите" вече водят преговори в потенциалните спонсори като плановете на клуба са сделката да е на стойност 150 милиона лири и з асрок между 10 и 15 години.

До този момент най-голямата подобна сделка принадлежи на Арсенал, който през 2006 г. продаде името на новия си стадион на компанията „Fly Emirats". Авиолиниите платиха на английския клуб 100 милиона лири, а договорът е до 2021 г.

„В Сити се надяват ако не успеят да получат повече пари да вземат поне толкова колкото взе Арсенал. В сделката с „Fly Emirats" обаче трябва да се има предвид, че освен кеш бяха дадени и много пари за изграждането на самия стадион. Това означава, че Манчестър Сити може да се договори за по-голяма сума от 6,7-те милиона лири, които получава Арсенал на година", коментира източник на goal.com.

Първата компания, с която шефове на Манчестър Сити вече са разговаряли „ Etihad" - авиокомпанията на Обединените Арабски Емирства. Тя е подпомагана от правителството на Абу Даби и от кралското семейство. Логото на „ Etihad" през този сезон стои на екипите на „Сити" като основен спонсор на тима.

Шефовете на „гражданите" начело с изпълнителния директор Гари Кук смята, че продажбата на името на стадиона ще помогне на клуба да се справи с правилата на финансовия феърплей, които поетапно влизат в сила от началото на следващия сезон. Загубите на Сити за последната година са в размер на 121 милиона лири.

Сделката обаче може да се усложни заради факта, че собственик на стадион Сити ъф Манчестър е Градския съвет. Клубът обаче вече води преговори за удължаване на договора за отдаване под наем.

Новините

Най-четените