Бойко Борисов спечели вота на публиката за Футболист на годината

Приключи първият етап на най-демократичната анкета за определяне на Футболист на годината, като победител в нея се оказа министър-председателят на България и нападател на аматьорския Витоша (Бистрица) Бойко Борисов.

Аудиторията в Интернет каза своята тежка дума и нареди премиера на първо място с 3506 гласа пред голмайстора на Висшата лига на Англия Димитър Бербатов от Манчестър Юнайтед, който получи 1957 вота.

На трета позиция остана друга майтапчийска номинация - Васил Лукаев от Шипка (Драгор), който се състезава в "Б" окръжна група, петото ниво на българския футбол.

Тези смайващи резултати станаха възможни благодарение на тазгодишния регламент, според който всеки регистрирал се на сайта Futbolist1.bg, има право да номинира и да гласува за всеки футболист с българско гражданство.

Оттук нататък думата имат журналистите, които измежду класираните в Топ 20 имена ще изберат победителя.

Със сигурност организаторите на анкетата се надяват в гилдията да няма твърде много хора, които да проявят по такъв начин чувството си за хумор, че Борисов и Лукаев да се озоват до имена като Бербатов, Стоичков, Аспарухов и Бонев например, които са печелили наградата в предишните години.

В селектираната от публиката двайсетица попаднаха и други малко очаквани имена, но поне на футболисти от "А" група, каквито са Бранимир Костадинов от Ботев (Враца), Александър Бранеков от Видима-Раковски и твърдата резерва в Литекс Страхил Попов.

Там е и играещият помощник-треньор на втородивизионния Ботев (Пловдив) Светослав Петров, който прекрати кариерата си миналата година, но тази есен се завърна на терена и записа цял един мач за "жълто-черните".

Последният влак за номинациите хвана и капитанът на Черно море Георги Илиев, който изпревари с един глас (19:18) номер 21 в класирането - халфа на Лудогорец Михаил Александров.

Извън Топ 20 останаха националите Валери Божинов (Спортинг Лисабон) и Благой Георгиев (Терек).

Новините

Най-четените