Санта Крус: „Можем да бием Испания!”

Звездата на парагвайския национален отбор Роке Санта Крус заяви, че отборът няма да лежи на лаврите си след рекордното класиране на четвъртфинал, ами ще даде всичко от себе си, за да отстрани Испания и да продължи напред.

Латиноамериканците елиминираха Япония на осминафинала след дузпи и успяха най-сетне да достигнат тази фаза, която им убягваше вече три пъти - през 1986, 2002 и 2006 те винаги отпадаха на осминафинал.

„Новият рекорд е радост повече за народа на Парагвай. Ние, играчите, сме свикнали в клубовете си да печелим всяка една среща. Все още не сме достигнали тавана си и продължаваме да подобряваме играта си", заяви нападателят.

"Имаме пълна вяра в собствените си сили и можем да победим. Това е познато чувство във футбола - постигаш нещо и вярваш, че можеш да продължиш още напред. Не празнувахме онзи ден, защото целите ни са още по-високи", уверен е Санта Крус.

„Испанците са много компактен тим, който е заедно от дълго време и всеки знае, че са фаворити. Ще бъде тежък мач. Същевременно ние сме свикнали да играем в подобен тип срещи срещу Бразилия и Аржентина и сега няма да е по-различно", продължава той.

Роке не иска да се повтаря представянето срещу бившия световен шампион Италия, когато завършиха 1:1... „Това беше най-слабият ни мач и не бива да го използваме като пример за това как да играем с Испания. Макар че се защитавахме великолепно, този път трябва да владеем топката доста повече".

Нападателите на Парагвай бяха много критикувани за това, че не се разписаха в нито една от първите четири срещи - всичките им три гола бяха дело на играчи от другите линии. Санта Крус не смята, че това е проблем, тъй като стилът на игра на Парагвай е да пресира противника и самите атакуващи футболисти вършат много работа в защита, докато другите играчи също получават възможност да излизат на позиция.

„Справяме се фантастично. Независимо, че не бележим с лекота, силната ни форма от квалификациите още е тук. Просто трябва да вкарваме топката в мрежата и мисля, че вече дойде моментът за това", завършва звездата.

Новините

Най-четените