Президентът на Барселона окуражава Фабрегас

Президентът на Барселона Сандро Росей е изпратил окуражителен sms на капитана на Арсенал Сеск Фабрегас. Както е известно, испанският национал е трансферна цел на каталунците, но преговорите с английския клуб продължават да вървят бавно.

В понеделник Барселона изпрати трета поредна оферта, която е на стойност 36 милиона лири, но Арсенал все още не е дал отговор.

Надеждите на играча, неговият представител Дарън Дейн и на каталунците бяха, че това предложение ще задоволи "артилеристите" и на сагата ще бъде сложен край. Това обаче не се случи.

Сделката се бави и заради желанието на Арсен Венгер да си осигури заместник на Фабрегас преди да даде окончателно разрешение за трансфера на Сеск. Като такъв се сочи сънародникът на капитана на "артилеристите" Хуан Мата. Първата оферта към настоящия му клуб Валенсия обаче бе отхвърлена.

Именно по тази причина Сандро Росей е изпратил съобщение на мобилния телефон на играча, с което да го успокои и да му покаже, че Барселона е готов да води разговорите за привличането му до самия край на трансферния прозорец на 31 август.

Росей е благодарил на Сеск за жестовете, с които футболистът е демонстрирал, че има желание да играе на "Ноу Камп" и го е посъветвал да продължава да проявява търпение в трудната за него ситуация.

Самият Фабрегас от днес ще поднови тренировки със съотборниците си. До този момент световният шампион се готвеше самостоятелно и с дублиращия състав на клуба си като в очакване на трансфер в Барселона не взе участие в нито един от мачовете, изиграни от Арсенал в предсезонната подготовка.

Наближаването на началото на сезона и във Висшата лига (на 14.08) и в Примера Дивисион (21.08), както и предстоящата контрола на Испания на 10 август, за която Сеск се надява да получи повиквателна обаче го принудили да размисли и да се присъедини към общата група. Така Фабрегас се надява да успее да влезе в необходимата форма.

Сеск обаче е категоричен, че няма да вземе участие в отборната снимка на Арсенал за новия сезон. Фотосите трябва да бъдат направени днес.

Новините

Най-четените