Ювентус и Болоня варианти за Валери Божинов

Нови два варианта за бъдещето на Валери Божинов лансираха днес медиите в Италия. Според последните информации от българския национал се интересуват бившия му тим Ювентус и Болоня.

Ювентус вече привлече един нападател в лицето на Лука Тони, а сделката с Дженоа бе финализирана светкавично вчера. Договорът му е за година и половина. В същото време обаче „бианконерите" остават без Фабио Куалиарела до края на сезона след като нападателят скъса коленни връзки на десния крак.

„Тони не е взет, за да смени Фабио, ние може да вземем още един нападател, защото този инцидент промени плановете ни", съобщи един от шефовете на Ювентус Марота. Вариантите пред тима са три - Валери Божинов, изгоненият от Фиорентина Адриан Муту и Диего Форлан. Уругваецът, който носи екипа на Атлетико (Мадрид) ще струва на Юве поне 15 милиона евро. Муту ще излезе без пари, но пък Божинов е най-млад от тримата.

Българинът вече носи екипа на Ювентус когато тимът играеше в серия Б след скандала „Калчополи". Любопитно е, че онзи ден Божинов отпадна в последния момент от групата на Парма за мача срешу Юве от първия новогодишен кръг в серия А.

Болоня също следи внимателно ситуацията около Валери Божинов. Тимът има нови собственици и и планира сериозно да се подсили за втората половина от сезона. Основните усилия на Болоня ще са насочени към привличането на нападател и Божинов е един от вариантите, заедно с Йеле Фосен (Генк), Даниеле Кача (Пиаченца) и Никола Поци (Сампдория).

"Естествено, че ни трябва нов нападател. Не можем да разчитаме, че винаги Марко Ди Вайо ще вади кестените от огъня", коментира спортният директор на Болоня Кармине Лонго, но отказа да потвърди интереса към Божинов. Според информацията Болоня е готова да плати на Парма 3 милиона евро.

Наскоро оферта за Божинов изпрати турският Бешикташ, но самият нападател отказа да премине при "черните орли" с мотива, че се чувства най-добре в Италия. Интерес към него имат английските Нюкасъл и Уигън, както и италианския Чезена.

Новините

Най-четените