Божинов донесе първа победа на Парма след 2,5 месеца

Валери Божинов донесе победата на Парма над Сампдория с 1:0 в последния мач от ХІ кръг на италианската Серия "А".

Българският нападател този път започна като титуляр за "дуковете" и се разписа в 84-ата минута, прекъсвайки черната серия на отбора от 400 минути игра без гол.

Това бе едва втората победа на Парма в настоящото първенство, като техните привърженици трябваше да чакат за нея от 29 август насам, когато в първия кръг любимците им победиха Бреша с 2:0 с голове на Божинов и Мороне.

Попадението, което Валери реализира тази вечер, бе до голяма степен с основание оспорвано от гостите, тъй като на телевизионното повторение се видя много тънка засада, останала незабелязана за съдиите.

Това бе едва вторият гол на българина за сезон 2010/11, но по-интересното е, че той го прави водещ стрелец на отбора, заедно със защитника Кристиан Дзакардо, който също има два. Като цяло Парма има най-слабото нападение в цялата Серия "А".

Минималната победа извади домакините от зоната на изпадащите, изкачвайки ги до 16-ото място и даде въздух на старши треньора на отбора Паскуале Марино, предпазвайки го от уволнение поне до следващия кръг.

Мачът бе любопитен с това, че тифозите на Парма поставиха в знак на протест и солидарност в сектора за гости знамена на Сампдория, тъй като от Комитета по сигурността на спортните събития забраниха на привържениците на отбора от Генуа да гостуват в този мач.

Новините

Най-четените