Ливърпул набеляза трима френски национали

Трима френски национали са в списъка на Ливърпул за лятна селекция, съобщи днес таблоидът "The Sun". Това са стражът на Лион Уго Лорис, полузащитникът на Рен Ян Мвила и централният бранител на Пари Сент Жермен Мамаду Сако.

Лорис и Сако вече са били наблюдавани на живо от футболния директор на Ливърпул Дамиен Комоли по време на двубоя между двата тима от Лига 1 този уикенд.

Френският национален страж ще бъде привлечен като заместник на испанския национал Хосе Мануел Рейна. Световният шампион има в договора си клауза, според която при оферта в размер на 20 милиона лири може да напусне клуба. Кандидати за него са Арсенал и Манчестър Юнайтед, самият той има желание дори за завръщане в родината си.

По-голяма част от сумата, която ще прибере за Пепе Рейна пък Ливърпул ще изразходва за привличането на Лорис.

Средствата за трансфера на халфа Мвила също ще дойдат от раздяла с настоящ играч на тима от "Анфийлд". Това е италианският национал Алберто Акуилани, който доиграва сезона като преотстъпен на Ювентус. Акуилани не крие желанието си да остане при "бианконерите" и почти сигурно те ще се възползват от възможността да го закупят през лятото. Очаква се Ливърпул да получи 13 милиона лири за Акуилани.

Настоящият отбор на Мвила - Рен иска за него 20 милиона лири.

Сако ще пристигне в Ливърпул ако ПСЖ не успее да се класира за Шампионската лига. Според The Sun цената на защитника е около 15 милиона лири.

Във Франция обаче твърдят, че друг английски тим - Арсенал също проявява интерес към Сако и е готов да плати 15 милиона евро за него. Изявите на бранителя следят още Интер, Байерн (Мюнхен) и Барселона.

Новините

Най-четените