Михаел Шумахер се събуди

Лекарите в болницата в Гренобъл са извадили Михаел Шумахер от изкуствената кома, в която той прекара последния месец, а 7-кратният световен шампион вече реагира на прости команди.

Германецът претърпя две тежки операции докато беше в кома - лекарите отстраниха част от черепа му, за да намалят напрежението в него и въпреки, че това стана поне на два пъти, те го водят за една операция, а втората интервенция беше свързана с отстраняването на кръвни съсиреци в мозъка му.

Вчера мениджърът на Михаел Сабине Кем потвърди, че дозата на лекарствата, които приема Шумахер е намалена, за да е готов за началото на процеса за изваждането му от комата, но прогнозира, че това може да продължи много време.

Днес сутринта обаче източници на Sky News от болницата в Гренобъл заявиха, че Михаел вече реагира на прости команди, а преди това е започнал да движи клепачите си.

Все още обаче информацията не е потвърдена от лекарите на Михаел или от Сабине Кем.

Бившият пилот от Формула 1 пострада тежко на 29 декември при ски инцидент, при който той падна и си удари главата в камък в снега. Ударът е бил толкова силен, че ски каската на Михаел се е разцепила на две.

Френската прокуратура, която разследва инцидента вече обяви, че падането е в резултат на малшанс или обикновено спъване на Михаел в камък, полускрит в снега. От прокуратурата отхвърлиха като възможни причини за падането някакъв дефект в ските, лоша ски маркировка, както и високата скорост на движение на Михаел.

Информацията за събуждането на Михаел се появи още в началото на седмицата, но до вчера тя беше оставяна без коментар от Кем и лекарите. Едва вчера Сабине потвърди за началото на процеса.

Малко след приемането на Михаел в болницата в Гренобъл, лекари, които не са ангажирани с лечението му предрекоха, че до четири седмици трябва да приключи комата му, за да могат след това колегите им да започнат активно лечение.

#1 Мина 31.01.2014 в 22:34:02

Йеее!

#2 Borracho 01.02.2014 в 02:18:31

Рано е още за "Йеее". Ако си набожна и ти пука - иди запали. И аз ше запаля

Новините

Най-четените