Божинов попари амбициите на Милан

Националът Валери Божинов попари поне засега шампионските амбиции на Милан в първенството на серия А. Късно снощи българинът вкара победния гол за тима си Парма срещу „россонерите" в среща от 30-ия кръг на първенството.

 „Дуковете" се наложиха с 1:0, поражението изхвърли отбора на Милано от второто място. Изоставането на тима на Леонардо от Интер пък вече е четири точки. Съставът на Жозе Моуриньо би с 3:0 Ливорно и събра 63 точки. Втори е Рома със същия актив като Милан - 59 т.

 След края на срещата между Парма и Милан, Валери посвети попадението си на Жозе Моуриньо.

  „На Специалния, защото ми харесва като треньор. Тук в Италия го критикуват много, но на мен ми харесва много като треньор. Казва каквото мисли и има невероятен характер. Освен това ми харесва как играят отборите му", сподели българинът пред "Sky Italia".

 „Всички знаят, че съм симпатизант на "нерадзурите". Така съм по-спокоен, след като отдалечихме Милан от Скудетото", добави нападателят на „дуковете".

 Валери говори и за атмосферата в тима си. "Колективът е отличен и се надявам да остана тук. Целта ми е да дам всичко от себе си за Парма, за да може шефовете да ме откупят от Манчестър Сити и догодина отново да играя в този страхотен град с тези великолепни тифози.

 Аз на мястото на Марио Балотели в Интер? Не. Искам да остана в Парма още много години заедно с Гуидолин, който е в основата да вкарвам толкова много, въпреки че не играя много редовно" завърши Божинов.

 Националът ни се разписа за седми път през този сезон, въпреки че и срещу Милан остана резерва. Той се появи на терена в 74-та минута на мястото на Ернан Креспо. Попадението пък падна в 89-та минута.

Новините

Най-четените