Реал пак не превзе "Жерлан", Челси вече гледа напред

Реал (Мадрид) продължи традицията да изпитва сериозни трудности, когато гостува на стадион "Жерлан" в Лион срещу едноименния тим.

И през този сезон в Шампионската лига "белия балет" не съумя да стигне до победата на френска земя. Положителното в случая е, че не загуби, така както се случваше в предишните си гастроли и завърши 1:1.

Въпреки това мадридчани бяха много близо до пълния успех, като седем минути преди края водеха с 1:0.

Точен за Реал бе любимецът на местната публика Карим Бензема в 65-ата минута. Влезлият като резерва таран се разходи в наказателното поле на няколко метра успоредно на голлинията и успя да промуши топката през вратаря и един от бранителите.

Бензема запази хладнокръвие и показа своето уважение към клуба, който го изгради като футболист и неговите фенове, като не се израдва на гола, а само приемаше поздравленията от своите съотборници.

Гостите успяха да ударят на два пъти гредите в началото на втората част, като късмет нямаха Роналдо и Рамос.

В 83-ата минута обаче Лион се добра до равенството благодарение на оставения непокрит в наказателното поле Бафетимби Гомис след асистенция на Крис с глава.

Челси пък нямаше никакви проблеми при гостуването на сензацията ФК Копенхаген и си опече работата за реванша в Лондон, надделявайки с 2:0.

Никола Анелка отбеляза на два пъти за "сините". Първо в 17-ата минута той излезе на стрелкова позиция и с шут по диагонала преодоля стража на датчаните.

В 54-ата французинът бе изведен от Лампард и порази за втори път целта.

Новините

Най-четените