Фюри - от герой до обществен враг №1

Десет дни. Точно толкова време бе необходимо на Тайсън Фюри, за да се превърне от герой на нацията в обществен враг №1.

Сензационната му победа над Владимир Кличко в Хамбург бе последвана от серия непремерени изказвания, заради които 206-сантиметровият гигант пропиля шансовете си в анкетата за спортист на годината и дори ще бъде разследван от полицията.

Нищо ново под слънцето - боксьорите владеят отлично юмруците си, но често нямат никакъв контрол върху устата си.

В многобройните си интервюта след историческия си успех Фюри успя да нажежи до червено всевъзможни правозащитни организации. Той най-напред атакува световната шампионка в леката атлетика Джесика Енис Хил, която е основен фаворит за приза "Спортна личност на годината във Великобритания". "Тя спечели доста медали за страната, но ми харесва повече, когато е облечена в рокля", изцепи се Тайсън.

После някой го попита какво мисли за женския бокс. "Дамите са чудесни, когато се разхождат по бански край ринга и държат табели с номерата на рундовете. Вдъхновяват ме, когато съм уморен. Не съм сексист, но според мен мястото на жената е по престилка в кухнята или по гръб на леглото. Да ми направи чаша хубав чай - ето в това вярвам аз. Дори собствената ми съпруга понякога се нуждае от ъперкът, а понякога не".

Разбира се, не спря дотук. Последва нападение срещу хомосексуализма и абортите. "Три неща предшестват идването на Дявола. Хомосексуализмът, който вече е легален. Същото важи за абортите. Третото е педофилията".

А когато научи за онлайн петицията, призоваваща ВВС са го изключи от класацията за №1 през годината, Фюри не показа никакво притеснение. "Зная, че имам повече характер в малкото си пръстче, отколкото всички останали номинирани, взети заедно". Сред останалите номинирани са например шампионът във Формула 1 Люис Хамилтън и тенисистът Анди Мъри.

Под петицията се подписаха десетки хиляди. Те настояват Фюри да бъде лишен и от коланите си, които спечели срещу Кличко. Един от тях вече му бе отнет, но по друга причина. Международната боксова федерация (IBF) настояваше британецът да се изправи срещу претендента Вячеслав Глазков. Вместо това шампионът подписа договор за реванш с Д-р Стоманен чук.

А разследването на властите стартира след оплакване за обидни квалификации спрямо хомосексуалистите. То бе подадено от бивш полицейски служител - 55-годишен гей от Манчестър. Човекът позвънил веднага щом чул думите на Фюри по местно радио.

Език мой, враг мой. За Тайсън явно ще е най-добре да играе на мълчанка, докато чака следващия си мач.

#2 Spider 09.12.2015 в 19:32:21

Всеки има право на мнение. Дори и Тайсън Фюри, колкото и да е тъп.

#3 Harry 09.12.2015 в 19:57:06

Боксът не е моят спорт, не съм сексист и хомофоб, но Фюри с тия изказвания ми се издига в очите, тий е пич. А основната му "грешка" е че победи Кличко,нарочения за световна звезда и за политик на хунтата, управляваща в Киев. Кличко е от "избраните" и Те няма да простят победата на Фюри.

#4 fleur 10.12.2015 в 03:08:06

Истински мъж, това само за ъперкъта и съпругата ме смущава, дано да е шега... но иначе на 27 години със световна титла, 2 деца и трето на път - евала. А когато спечели титлата я посвети на жена си, че и песен и изпя пред целия свят и то не лошо. Само могат да се учат от него комплексарите. Такъв мъж може да го оцени жена, а не лигла или объркана феминистка

#5 flagstaff15 10.12.2015 в 09:58:13

Евала на човека! В тоя сайт скоро не бях чел интервю с толкова много истина.

#6 goni 10.12.2015 в 15:47:33

Фюри ми се издигна в очите! Не само е отличен Боксьор,а и е умен! Да не говорим за прекрасното му чувство за хумор! Тия съчетания са рядко срещани при тях! Накратко-всестранно развита личност! Да не си помислите че ще му простят! На такива не прощават! Няма смисъл да пиша кои. Вие сами се досещате!

#7 скучко 10.12.2015 в 16:24:53

Хм, не виждам в коментарите познати лица от " Беновска пита..." , примерно

#8 Дракон с кисело зеле 10.12.2015 в 17:15:26

Скучко, ако трябва някой да ти обясни, че изказванията на боксьора горе го представят като пълен идиот, значи си не по-малко пълен идиот от него самия. Доволен?

#9 паяка 10.12.2015 в 17:29:20

" Отнемете му коланите!" Зовели правозащитните организации.- Пише под втората снимка. Абе, двойностандартаджии, с какво право ще опитвате да отнемате нещо, което си е завоювал с битка, лице в лице, предхождана от тежки тренировки, бе!? Какво общо има мнението му ( дадено след като му е поискано) по въпроси, некасаещи бокса, с титлите му?

#10 Дракон с кисело зеле 10.12.2015 в 18:41:29

Шампионската титла не му ли я отнеха по друг параграф? Може би съм разбрал нещо грешно, кой знае... Както и да е, никой не би искал да му се отнемат постиженията, за които се е борил, но малоумните изказвания, цитирани в статията, са предостатъчен аргумент да не бъде номиниран за спортист на годината. Това от позицията на професионален боксьор да говориш как вкарваш жена си в правия път с ъперкът е, как да го кажа, отвратително. Да не говорим за другите простотии.

#11 dedo adji 10.12.2015 в 23:12:03

Драконе, ти пита ли жена му дали я е докоснал с пръст, или тя си ходи в правия път от уважение към човека си. Въпреки ударите по главата, Фюри изказва здрави съждения, най-здравото от които е, че не му пука, дали ще го номинират или не. Той се е доказал на ринга, а не в пиара, и никакъв пенсиониран полицай-педерас не може да му отнеме победата. Макар и жена, Паяка реагира по мъжки. Така дръж, Паяче.

#12 Дракон с кисело зеле 11.12.2015 в 01:52:15

Дедо, дали е докоснал жена си с пръст не ми е работа да знам. За мен е недопустимо човек, който може с един удар да прати партньора си живота в кома, да прави подобни изказвания публично. (Всъщност, изобщо не е ОК който и да било да ги прави, но когато става дума за човек, чиято професия е свързана с пребиване на хора, нещата са съвсем зле.) Достатъчно ми е да знам, че другият Тайсън подобните глупости си ги подкрепяше с дела, заради което е лежал в затвора. Откровено хомофобските изказвания и връзките с педофилията, споменати по-горе, са ретроградни малоумия, които бих простил на някой петдесетгодишен, но не и на човек, по-млад от мен с две години. Просто... Това са схващания от преди половин век, зад които няма никаква обосновка, различна от "Ама педалите са ми гнусни". В смисъл, няма я. Не съществува. Никаква. Изобщо. Съжалявам. Далеч съм от изтрещелия феминацизъм, но открито сексистки изказвания за мястото на жената изобщо не ми харесват. И когато идват от една публична личност, съответната публична личност си заслужава съответната публична реакция. Ненавиждам самата идея за ЛГБТ-парадите, но приравняването на една група хора с педофили заради нещо, което, първо, не са избрали сами, и, второ, по никакъв начин не вреди на никого, за мен е напълно неприемливо.

#13 скучко 11.12.2015 в 11:11:14

Многоуважаеми Драконе! Отпусни напрежението! Чети "Швейк", ще ти олекне

#14 dedo adji 12.12.2015 в 00:44:23

Драконе, една ЛИЧНОСТ, публична или не, се характеризира и с това, че казва каквото мисли и приема последствията без да хленчи. Сравни с учения, (сигурно е голям мозък) който се разплака, защото някакви кифли не харесаха ризата му. Човекът не харесва обратните и си го казва. А, че било идея отпреди половин век, не е. отпреди 50 века е. Спомни си Содом и Гомора. Изобщо човешката природа много малко се е променила от времето на фараоните. За абортите и аз не съм съгласен с него, но си е негово право. Има едни несъгласни, които бомбардират клиники за аборти. Връзката на педерастията с педофилията я правиш ти. И сравнението ти с другия Тайсън куца. Другият беше една горила изтървана от джунглата и не съм чул да е изказал свързана мисъл, която си струва да се чуе. А тоя си размахва мощните юмруци където им е мястото - на ринга.

#15 Дракон с кисело зеле 12.12.2015 в 13:13:44

Дедо, не ги харесва и си го казва. ОК. Аз не харесвам изказванията му и си го казвам. ОК? Свободното слово е двупосочна улица. Никой не казва да го цензурират, обаче като говори глупости, ще си носи последствията.

#16 Шамито 12.12.2015 в 18:55:55

Това номинация за постижения в спорта ли е или номинация за благоприлично държане.То тогава на Стоичков трябва да се отнемат много неща.

Новините

Най-четените