Волфсбург иска двама от Висшата лига

Според информация на Sky Sports Волфсбург ще се опита да привлече двама играчи от Висшата лига през януари. Става въпрос за Шинджи Кагава от Манчестър Юнайтед и Кевин де Брюин от Челси.

Амбициозният двоен трансфер на двамата полузащитници може и да се случи, тъй като клубът от града на Volkswagen разполага с достатъчно пари, за да преговаря за тях, а и това лято се справи с конкуренцията в лицето на Арсенал и подписа с бразилския халф Луис Густаво, който напусна Байерн.

Общото между Кагава и Де Брюин е, че и двамата са ритали в Бундеслигата - в Борусия (Дортмунд) и Вердер (Бремен), като Де Брюин игра в Бремен през миналия сезон, тъй като Челси реши да го даде под наем.

И двамата не успяват да се наложат сред титулярите в клубовете си, а това само усилва слуховете, че през януари Кагава и Де Брюин може да си търсят нови отбори.

Възможно е Кагава да се завърне в предишния си отбор, като японецът все още е много популярен сред феновете на Борусия и те се надяват той да избере отново Дортмунд. В същото време, за Брюин ще се бори и Байер (Леверкузен).

Спортният директор на Волфсбург Клаус Алофс обяви, че клубът има интерес и към двамата, но допълни, че няма намерение да плаща много висока цена за тях.

Новините

Най-четените