Божинов игра цял мач при загуба от бивш отбор

Българският национал Валери Божинов започна като титуляр и остана до самия край на терена с екипа на своя Парма при гостуването на бившия си отбор Фиорентина в мач от V кръг на италианската Серия "А".

Той обаче не успя да помогне на своите на "Артемио Франки" и записа загуба с 0:2. Божинов на няколко пъти обстрелва Фрей от средно и далечно разстояние, но без да го затрудни особено.

Неговите изяви бяха зорко следени от новия селекционер на националния ни отбор Лотар Матеус, който бе в ложите на стадиона.

Двете попадения за "виолетовите" паднаха след почивката. В 60-ата минута Джилардино бе фаулиран в наказателното поле на Парма, а Ляич превърна отсъдената дузпа в гол.

След още четвърт час колегата му Де Силвестри отправи силен удар към Миранте, който бе подлъган от последвал рикошет и за втори път извади топката от своята врата.

След тази загуба Парма е на 15-а позиция в таблицата с 5 точки, докато Фиорентина мина пред Божинов и компания и е вече 14-и със същия актив.

Тимът на Лацио се възползва от грешката на Интер срещу големия съперник Рома в събота вечер и се изравни с шампиона на върха във временното класиране.

"Небесно-сините" надделяха трудно с 1:0 като гости на Киево и вече имат 10 точки, колкото и "нерадзурите".

Победният гол за Лацио вкара аржентинецът Мауро Сарате в култовата 69-а минута от малък ъгъл след асистенция на Стефано Маури.

В късния мач от кръга Ювентус разпиля с 4:2 Каляри. Истински лидер за "старата госпожа" в този двубой бе сърбинът Милош Красич, който вкара три от четирите гола за своя тим в 14-ата, 34-ата и 70-ата минута, като това бяха и първите му три попадения с екипа на "бианконерите". Другият гол за домакините бе дело на Леонардо Бонучи в 56-ата минута. За Каляри пък и двете попадения бяха дело на Алесандро Матри в 20-ата и 80-ата минута.

Новините

Най-четените