Бивша звезда на Рейнджърс в ЦСКА?

Бившият нападател на шотландския Рейнджърс Начо Ново е предложен на ЦСКА от испански мениджъри, съобщава вестник „7 дни спорт".

В момента 33-годишният футболист е свободен агент, след като договорът му с последния клуб, в който игра - полският Легия, изтече.

Най-важното за "червените" е, че за правата на испанеца няма да бъде платен нито лев.

Игнасио („Начо") Хавиер Гомес Ново е висок 175 см. От 2004 до 2010 година има 255 мача и 73 гола за шотландския гранд. Преди Рейнджърс той е играл в местните Рейт Роувърс и Дънди, както и в испанските Расинг (Ферол), Сомосас и Уеска.

От 2010 до 2012 е футболист на Спортинг (Хихон), където записва 42 срещи и 7 попадения.

През февруари тази година Ново се изправи пред ново предизвикателство, приемайки офертата на Легия. Нещата обаче не потръгнаха добре за него и той там игра само в 5 мача, отбелязвайки 1 гол.

Досегашната практика, свързана със застаряващи чуждестранни звезди в българското първенство засега обаче не носи особени успехи. Примери за това са колумбиецът Хамилтън Рикард, който игра именно в ЦСКА през 2002, нигериецът Гарба Лавал в Левски и най-вече бразилският голаджия Марио Жардел в Черно море. За изключение може да се приеме единствено престоят на френския халф Беноа Кое, който се представи сравнително успешно в ЦСКА.

Новините

Най-четените