Пол Скоулс: Ван Гаал е виновен за кризата в защита

Бившият футболист на Манчестър Юнайтед Пол Скоулс критикува новия мениджър на клуба Луис ван Гаал за липсата на прогрес в играта на тима. Ван Гаал пое Юнайтед това лято, но 20-кратните шампиони на Англия правят най-лошия си старт от сезон 1986/87 насам.

"Червените дяволи" имат само 13 точки след първите си 10 мача за първенство, което е с 4 по-малко дори от миналия сезон, когато Дейвид Мойс бе начело на клуба.

"Наистина понякога ми е трудно да разбера какво точно си мисли Ван Гаал, докато седи на пейката. В момента той изглежда много по-различно от начина, по който изглеждаше по време на Световното", заяви Скоулс.

"Ван Гаал похарчи много пари, но трябваше да помисли и за играчи в защита, не само в нападение. Той е отговорен за кризатата със защитниците, тъй като няма как да не е бил наясно, че и Крис Смолинг, и Джони Еванс, и Фил Джоунс често страдат от травми."

В събота Юнайтед приема на своя "Олд Трафорд" намиращия се на 17-о място в класирането Кристъл Палас, а холандският мениджър ще трябва да се справя в отсъствито на най-опитните си защитници - Джоунс, Смолинг, Еванс и Маркос Рохо.

Новините

Най-четените