Хелмут Марко: Кими и Алонсо ще разцепят Ferrari

Липсва ли ви доктор Хелмут Марко? Не се притеснявайте, днес той коментира възможността Кими Райконен да премине във Ferrari.

„Ако това стане, ще ни е по-трудно да спечелим титлата при конструкторите - заключи моторспорт съветникът на Red Bull пред вестник Bild. - Или пък Кими и Алонсо могат да разцепят Ferrari. Не искам да спекулирам или да коментирам твърдението, че по този начин Ferrari ще разполага с най-силната пилотска двойка във Формула 1."

Според медиите в Италия, трансферът на Кими в Маранело е факт. Алберто Антонини от Autosprint, който отразява Формула 1 за италианското издание е уверен, че договорът е подписан, като според него контрактът е за два сезона с опция за удължаването му за още една година.

Шефът на Lotus Ерик Булие отново обяви, че е оптимист за това дали ще запази Райконен в тима, но допълни, че ако това не стане, то втората кола на отбора му ще е най-желаното място за догодина.

„След като Ferrari избере другия си пилот, ние ставаме №1 на пазара - обясни Булие, за когото се подозира, че се е опитал да привлече Renault обратно във Ф1 и така да убеди Кими да остане.

Нико Хюлкенберг от Sauber е претендент №1 за мястото на Кими в Lotus, но според различни анализатори, своите шансове има и опитният Фелипе Маса.

Новините

Най-четените