Първа редица за Mercedes в Бахрейн

Нико Розберг спечели първия си полпозишън за 2014, след като беше най-бърз във финалната част на квалификацията за Гран при на Бахрейн днес, трети кръг от световния шампионат във Формула 1. Нико водеше след първите бързи турове в третата част на сесията, когато успя да изпревари с близо 0,3 секунди съотборника си в Mercedes Люис Хамилтън. При вторите опити Люис сбърка при спирането за първия завой и за кратко излезе от пистата, след което се отказа от бързата си обиколка. Същото стори и Нико, който веднага се прибра в бокса.

Двамата пилоти на Mercedes отново бяха доста по-бързи от съперниците си - трети в квалификацията завърши Дениъл Рикардо с Red Bull, който остана на почти 0,9 секунди от Розберг. Австралиецът обаче ще стартира едва 13-и, тъй като е с наказание от 10 места назад, наложено му нв Бахрейн, когато екипът му го пусна да излезе от бокса с недобре закрепена предна гума.

В Топ 6 в квалификацията влязоха Валтери Ботас с Williams, Серхио Перес с Force India, Кими Райконен с Ferrari и Дженсън Бътън с McLaren.

Световният шампион Себастиан Фетел не успя да стигне до третата част на квалификацията, след като остана 11-и във втория сегмент, но заради наказанието на Рикардо утре стартира 10-и. Фетел се оплака от проблеми с превключването на предавките в низходящ ред, а в третата свободна тренировка се завъртя и остана в зоната за сигурност за последната част на сесията. А преди завъртането си Фетел не беше симулирал квалификационна обиколка.

За първи път този сезон Райконен излезе пред Алонсо, който обаче имаше технически трудности - испанецът постоянно повтаряше, че губи мощност, но никой в бокса на Ferrari не успя да обясни причината за това.

Новините

Най-четените