Радостин Стойчев: Можем да победим Германия

Бившият селекционер на националния отбор по волейбол Радостин Стойчев прогнозира, че тимът на Найден Найденов може да победи Германия, тимът, с който българите играха шест пъти през 2012.

"Германия е възможно най-добрият съперник, който можеше да ни се падне на 1/4-финал. Наистина тези двата отбора изиграха много мачове и се познават. Не трябва обаче да забравяме, че Германия ни победи на няколко пъти. Доста коварен съперник, но е преодолим", обясни Стойчев пред вестник Меридиан мач.

"Националният отбор се представя добре и това се вижда от всички. Попаднахме в по-удобната предварителна група и взехме максимума от нея. По-скоро ме изненада победата над Италия, а не тази над Полша. Италианците винаги са били неудобен съперник за България. Въпреки това успяхме да ги победим, което много ме зарадва", допълва бившият селекционер."

Стойчев призна, че мечтата му е била да води България на Олимпиадата в Лондон, но той беше уволнен след загуба от Германия на полуфинала на олимпийската квалификация в София през май.

"Мечтаех да водя отбора в Лондон, ситуацията обаче не го позволи. Много ме радва израстването на Георги Братоев, доста разнообрази играта ни в атака. Друг, който ми направи добро впечатление, е Тодор Скримов. Дава увереност на Салпаров в посрещане, а и атаката му е на добро ниво. Иначе бе ясно, че отборът ще върви добре, защото просто му бе необходимо технологично време, за да се сработи. Андрей и Матей със сигурност отборът щеше да бъде много по-силен."

Новините

Най-четените