Лудогорец премина на авариен режим

Шефовете на Лудогорец дадоха команда за преминаване на авариен режим след слабото начало на тима в първенството и евротурнирите. Стойчо Стоев, който направи фурор начело на "орлите" през миналата кампания у нас и в Лига Европа, бе освободен от поста старши-треньор.

Решението зрееше отдавна, но рокадата стана факт след снощното равенство с Партизан 0:0 в Разград. Представителният отбор се поема от Георги Дерменджиев, който до момента водеше Лудогорец U21.

Стоев и клубът се разделят по взаимно съгласие. С него си тръгва и Явор Вълчинов. Треньорът на вратарите Никола Донев остава на поста си. Новият старши треньор Георги Дерменджиев е дългогодишен помощник треньор на Лудогорец.

Той е част от най-големите успехи на клуба - трите титли и пробива в Европа, където "орлите" достигнаха до осминафинал.

В екипа на Дерменджиев остават испанските кондиционни треньори Серхио Марти и Хавиер Рамос. Дерменджиев ще изведе отбора за първа тренировка в петък (1 август) в 19:00 ч. на клубната база Спортен център Лудогорец.

За смяната на Стоев се заговори още в края на миналия шампионат, когато собственикът Кирил Домусчиев бе обсебен от идеята да докара светило в треньорски занаят начело на разградчани.

Бизнесменът прекара известно време в Испания в търсенето на подходящия специалист, но въпреки няколкото му срещи със сериозни имена, Стойчо Стоев остана на поста си.

Георги Дерменджиев, наричан в клуба Професора, е един от любимците на шефовете. Той бе на път да напусне преди около година, малко след назначаването на Стоев, но специална (финансова) клауза в договора му промени решението му.

При отстраняване на Партизан, Дерменджиев със сигурност ще продължи да води отбора. Провал в Белград ще провокира нова среща на ръководството и търсене на алтернативи преди битките за влизане в групите на Лига Европа.

Новините

Най-четените