ЦСКА иска финалите на Шампионската лига

Собственикът на волейболния ЦСКА Георги Георгиев потвърди в интервю за gong.bg намерението си "червените" да кандидатстват за домакинство на финалната четворка в Шампионската лига през новия сезон. Както е известно, късно снощи от европейската волейболна конфедерация обявиха, че българският тим за четвърта поредна година ще бъде сред участниците в престижната надпревара и отново с "уайлд кард".

Още в края на миналогодишното участие в Европа пък Георгиев заяви желание клубът да кандидатства за домакинство на финалната фаза на надпреварата, ако бъде допуснат до участие. Днес той потвърди намерението си.

"За тазгодишното издание сме кандидатствали с две зали - новата в София и тази в Самоков, тъй като новото съоръжение все още не е лицензирано.

Ако това стане, ЦСКА премине групата, а от Европейската федерация ни одобрят за домакин на финалната четворка, двубоите задължително ще бъдат в София. Ние наистина ще кандидастваме за това, защото ще имаме след месец уникална зала. Това ще бъде най-доброто, което можем да направим за България и всички привърженици, които обичат четирите букви ЦСКА!", обяви Георгиев в интервюто си за gong.bg.

Собственикът на "армейците" обяви още че вече са осигурени 500 000 лева от бюджета на тима за следващия сезон. "Червените" имат и подписан предварителен договор за спонсорство, но името на компанията се пази в тайна.

"Да, тези 500 000 лева са обезпечени от нас. Дай Боже, този тайнствен спонсор да си изпълни ангажимента към нас, както е според подписания предварителен договор между него и клуба от септември до април. Дано си изпълни траншовете. Той от нас искаше за играем Шампионска лига - постигнахме го! Дано си изпълни ангажиментите, а в противен случай ние пак ще излезем от ситуацията и ще си решим проблемите", заяви Георгиев.

Той вече е провел предварителен разговор с треньора Александър Попов за селекцията в тима, но дискусиите ще продължат през следващата седмица.

Новините

Най-четените