НБА отново чука на вратата: 5 отбора, които могат да спрат Голдън Стейт

Сякаш беше вчера, когато крал Леброн поведе Кевълиърс към короната, а накрая завладя „Оракъл Арена“ и се строполи на земята, плачейки от радост – незабравим момент, който дълго ще пламти в съзнанието на всички, които останаха будни, за да бъдат част от историята.

Онази невероятна кампания на „кавалерите“ обаче вече е в миналото, а сезон №71 започва след броени дни, така че трябва да се насочим към него – такива са законите в спорта.

На 25 октомври Кливлънд приема у дома Ню Йорк Никс и този мач дава началото на цяла нова баскетболна история, която ще тупти в своя собствен ритъм, ще роди нови герои,ще даде шанс за реванш и за старт на чисто, а накрая някъде през юни ще завърши.

Няма спор, че ще липсват големите Кобе Брайънт, Тим Дънкън, Кевин Гарнет, Пол Пиърс и Амаре Студемайър, които сложиха край на кариерите си, но част от играта е дори най-изявените баскетболни рицари да си тръгват, за да отстъпят мястото си на новите герои в приказката.

Разбира се, погледите са насочени към представянето на Голдън Стейт Уориърс, който на финала пропиля преднина от 3-1 победи, за да сдаде титлата след поражение с 3-4 срещу Кливлънд Кевълиърс.

В последния мач Стеф Къри и компания бяха домакини, а всички фенове по трибуните бяха готови да празнуват, но титлата отпътува за щата Охайо, където Кливлънд бе шампион след 46 години „на сухо“.

„Воините“ обаче се подсилиха през лятото с Кевин Дюрант и сега ще търсят отмъщение, но не трябва да забравяме, че колкото и плашещо да изглеждат, все още има тимове, които могат да ги спрат.

В галерията може да видите кои са отборите, способни да препънат Уориърс

Новините

Най-четените