Първа победа за Бърнли, Юнайтед също бие

Ашли Барнс най-после сложи край на дългото чакане на първата победа на Бърнли за победа във Висшата лига - голът му в 50 минута срещу Хъл Сити се оказа достатъчен за успеха. Бърнли нямаше победа от завръщането си в елита и до днес беше единственият професионален футболен клуб в Англия без победа от началото на сезона. Барнс промени това с удара си с глава пет минути след началото на второто полувреме.

Въпреки тази победа Бърнли остава на последното място във Висшата лига със 7 точки, с една по-малко от Куинс Парк Рейнджърс и с две по-малко от Лестър в зоната на изпадащите.

В друг не толкова натоварен емоционално мач Манчестър Юнайтед спечели трудно четвъртата си победа този сезон във Висшата лига срещу Кристър Палас с 1:0. Голът беше дело на Хуан Мата, който вкара в 67 минута и с тези три точки тимът на Ван Гаал се укрепи на шестото място в Англия.

Попадението на Мата падна само 7 минути, след като холандският мениджър го пусна в игра, а дотогава Палас с нищо не отстъпваше на Юнайтед. Малко по-късно Мата удари и греда и се записа като най-активния в последните 30 минути от отбора на победителите.

Новините

Най-четените